U petak, 31.oktobra  u 20h promocija knjige - Rende i Gete – Institut u okviru programa Literarni kafe i književna mreža Traduki pozivaju vas na promociju knjige “Sahrana jednog psa”, Tomas Plecinger. Razgovor sa piscem vodi Bojana Denić.

 

Književni debi Tomasa Plecingera, roman „Sahrana jednog psa“, „pleni raznolikošću forme i sadržaja. Autor prikazuje generaciju rastrzanu između ljubavi, želje za slobodom i odgovornošću. Tu su tehnolog u ljubavnoj krizi, pisac knjiga za decu, koji je autor bestselera i vlasnik ruševine na Luganskom jezeru, finska lekarka, dečak bez oca, misteriozni prijatelj, pas na samrti i skriveni rukopis, a Tomas Plecinger sve njih povezuje u veoma interesantnu, uvrnutu i dirljivu priču.“ (literaturport.de)„Plecingerov debitantski roman pravo je otkrovenje. Odavno se nijedan mladi nemački pisac nije bacio u vrevu svetskih i književnih zbivanja tako premazan svim plemenitim književnim bojama, sipajući pritom napetost na sve strane.“ (Špigel)„Delo ’Sahrana jednog psa’ upečatljivo pokazuje to da se intenzivno suočavanje s fenomenom posmatranja i refleksije može pretočiti u fascinantan roman.“ (Cajt).

 

Sahrana jednog psa  je besprekorno debitantsko ostvarenje Tomasa Plecigera, nemačkog pisca mlađe generacije, koje će vas izuzetnom naracijom vrlo brzo uvući u uzbudljiv i dirljiv zaplet glavnog junaka koji po novinraskom zadatku odlazi na jezero Lugano da intervjuiše Dirka Svensona, misterioznog pisca svetskog bestselera dečje književnosti. Glavni junak koji se i sam suočava sa ličnim problemima, zatiče obrise neobičnog, ljubavnog torugla, psa na samrti, dečaka bez oca i skriveni rukopis…

 

Tomas Plecinger rođen je 1975. godine u Minsteru. Studirao je amerikanistiku u Hamburgu, da bi se potom upisao i na Nemački institut za književnost u Lajpcigu. Radio je u izdavačkim kućama u Hamburgu i Njujorku, a trenutno živi u Berlinu, gde radi kao pisac i novinar.


Dobitnik je više stipendija i nosilac različitih nagrada, između ostalog i Književne nagrade Srednjenemačke radio-televizije (MDR) za 2006. godinu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..