U čast jubilarnog 150. rođendana velikog srpskog pisca Branislava Nušića, Narodna biblioteka Srbije – ustanova kulture od nacionalnog značaja, digitalizovala je najznačajnija ostvarenja ovog istaknutog komediografa. Digitalna izdanja dvadeset pet Nušićevih dela iz edicije Gece Kona, nalaze se u okviru zbirke „Digitalna Narodna biblioteka Srbije“.


Četiri naslova imaju i mogućnost pretraživanja teksta, dok je u pripremi i opcija za pretvaranje teksta u audio snimak kako bi Nušićeva dela, po prvi put u celosti, bila dostupna slepim i slabovidim osobama.


Ovime Narodna biblioteka Srbije svim zainteresovanim čitaocima i ljubiteljima Nušićevog dela omogućava nesmetani i potpuni pristup stvaralaštvu najvećeg srpskog i jednog od najznačajnijih evropskih komediografa.


Digitalna Narodna biblioteka Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, izgrađena je u skladu sa principima otvorenog pristupa znanju i informacijama. Digitalizovana građa iz kolekcija Narodne biblioteke Srbije predstavlja javno nacionalno dobro i nalazi se na internet adresi: www.digitalna.nb.rs, dok su Nušićeva dela postavljena na adresi: ovde

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..