BookOfTheYearDesign studio Insomnia iz Beograda dobio je internacionalnu nagradu za dizajn ambalaže, za premium mleko Bello (kompanije Imlek). Nagradjeni radovi će biti publikovani u knjizi DESIGN AND DESIGN - Book Of The Year.

Za isti proizvod Insomnia je pre samo nekoliko meseci dobila i prestižnu nagradu GRIFON za najbolji dizajn ambalaže u protekle dve godine u Srbiji i Crnoj Gori, koju su po osmi put za redom dodelili Grafički kolektiv i Quadra Graphic.

.................


Insomnia je osnovana 2003. godine u Beogradu. Studio je nastao kao plod višegodišnje zajedničke saradnje mladih beogradskih dizajnera koji sada zajedno sa timom stručnih saradnika čine kreativni i produkcioni pogon studija.

Osnovni koncept pod kojim studio radi je želja da svetu oko sebe ponudi inovativne i tržišno-perspektivne proizvode. Insomnia se kroz svoje delovanje aktivno bavi i podizanjem društvene svesti.

insomnia12x12_belloInsomnia je uspela da se pozicionira kao jedan od vodećih studija za industrijski dizajn u Srbiji. Pored usluga industrijskog dizajna, firma se bavi i pružanjem usluga grafičkog dizajna, brand development-a, konsaltinga i advertajzinga. Akcenat je prvenstveno zbog tržišno-ekonomskog potencijala Srbije stavljen na product design, i to iz segmenta FMCG (Fast Moving Consumer Goods – roba široke potrošnje). Insomnia pruža usluge supervizije i tehničkog nadzora u svim sferama koje pokriva industrijski dizajn.

U praksi, to se odnosi na konstantno praćenje projekta od ideje do finalne produkcije, tj. od idejnog rešenja do nulte serije. Deo poslovne politike je i povezivanje klijenta sa podizvođačima vezanim za projekat. Insomnia ima direktne kontakte sa svim referentnim kućama iz sveta tehnologije, štampe i produkcije.

Tendencije studija Insomnia su da proširi svoje polje delovanja na širi region i da pored trenutnih aktivnosti intenzivira razvoj industrijskog i total dizajna i u drugim proizvodnim segmentima.

www.designanddesign.com/
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..