taolinextreme

Apsurd, montipajtonovski humor, razorna društvena kritika, storija o otuđenju, sve to i još mnogo toga u romanu koji se obraća izgubljenim generacijama rođenim 70tih, 80tih i 90tih godina XX veka.

 

Svet Tao Lina je svet u kome zbunjene ali inteligentne životinje komuniciraju sa inteligentnim, ali zbunjenim ljudima, što neizbežno dovodi do smrti Ilajdže Vuda, Salmana Ruždija i Vong Kar Vaija, a kada se na večeri u suši restoranu zajedno nađu delfin, medved, los, vanzemaljac, troje ljudi i Predsednik SAD prava zabava može da počne.

 

REČ KRITIKE


„Urnebesan, kritičan i izuzetno inteligentan, Tao Lin je Kafka i-Phone generacije i verovatno najznačajniji pisac današnjice mlađi od 30 godina."
Clancy Martin

 

„Podseća na ranog Daglasa Koplanda i ranog Breta Istona Elisa, ali tu ima nečega još neobičnijeg, gotovo beketovskog..."
The Guardian


„Čudesan, nepredvidiv, nemoguće ga je ignorisati..."
Paste Magazine


„Tao Lina inspirišu raspoloženja koja manje radikalni pisci izbegavaju: lenjost, besposlenost, dosada. Ali njegovi izveštaji sa tih mesta su dirljivi i značajni, i često urnebesni."
Miranda Džulaj, autorka knjige Baš ti, baš tu


„Stimulativno i uzbudljivo...ne događa se često da pisac debitant demonstrira ne samo neukrotiv talenat već i sposobnost da minira sva važeća književna pravila i krene potpuno novim pravcem. Tao Linu to uspeva."
The San Francisko Bay Guardian

 

O PISCU


Pripadnik najnovije generacije američkih pisaca Tao Lin (1983) često je nazivan američkim Harukijem Murakamijem, a od strane mnogih kritičara poređen je i sa kultnim norveškim piscem Erlendom Luom, čuvenim Bretom Istonom Elisom, pa i Endijem Vorholom. Važi za provokativnog manipulatora koji uspešno koristi savremene medije, a najviše internet u plasiranju informacija o svom radu. Vrlo brzo stekao je veliku fan bazu dok kritika smatra da je verovatno najtalentovaniji američki pisac ispod 30 godina.

Iiiii iii iiii je njegov prvi roman nakon kojeg je usledio Shoplifting From American Apparel, koji je potvrdio Linov status kultnog autora urbane čitalačke publike širom sveta. (Poslednji njegov roman, Richard Yates, izlazi u septembru 2010. godine u izdanju američke izdavačke kuće Mellville House).
Njegove knjige prevedene su na nemački, japanski, španski, norveški, francuski, korejski i kineski jezik.

Redovno piše na blogu svoje internet stranice: > http://heheheheheheheeheheheehehe.com

Lin se bavi i likovnom umetnošću vrlo karakterističnog stila, koristeći olovku, tuš, flomastere i papir, Microsoft Paint i Adobe Photoshop. > http://hihihihihihihihihiiihihihihihihihhi.com

 

TaoLin_by_AkashaRabut_large_2


Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Prva dva izdanja pojavila su se krajem juna ove godine, u pitanju su romani velikog francuskog autora Frederika Begbedea (U pomoć, molim za oproštaj i Francuski roman). Autor je uveličao premijeru ovih knjiga svojim gostovanjem u Beogradu kada je mnogobrojnim fanovima više od 90 minuta potpisivao knjige u knjižari Delfi SKC. Oba naslova su od tada u vrhu domaćih bestseler lista i beleže izvanrednu prodaju.


Plan izdavačke kuće Booka je da do kraja ove godine plasira još nekoliko kvalitetnih modernih književnih dela. Među njima su  Ako niko ne govori o skrivenim stvarima izuzetnog britanskog pisca nove generacije Džona Mekgregora koji je za ovo delo bio nominovan za nagradu Booker kao najmlađi pisac koji je dobio tu čast, i mračni triler U miso supi japanskog bestseler autora Rju Murakamija.


Za sledeću godinu planirane su, između ostalih i knjige pisaca kao što su: Džefri Eugenides, Džonatan Letem, Dejv Egers, Vels Tauer, Miranda Džulaj i Patrik Mekejb kao i još neka sjajna dela o kojima se još uvek pregovara.

 

IK Booka vam poklanja knjigu "Iiiii iii iiii"!  Zainteresovani neka se jave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i ostave ime, prezime i broj telefona!

 

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..