Gete institut u Beogradu je Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković” poklonio 840 značajnijih dela u oblasti umetnosti i filozofije, koja su bibliotekari UBSM-a izabrali iz fonda nemačkog kulturnog centra. Poklon Gete instituta primio je danas 7. jula direktor UBSM prof. dr Aleksandar Jerkov, a prisutnima se obratio i direktor Gete instituta dr Matijas Miler-Viferig (Matthias Müller-Wieferig).


Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" potpisala je Sporazum o saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu još u septembru 2013. godine. Tim sporazumom definisani su partnerski odnosi u cilju širenja međunarodne kulturne saradnje i realizacije programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja bibliotekara. Goethe-Institut je memoradnume o saradnji potpisao i sa Narodnom bibliotekom Srbije, Filološkim fakultetom u Beogradu, Bibliotekom grada Beograda i Gradskom bibliotekom Novog Sada.


Ovom prilikom želimo da vas informišemo i o novoj digitnalnoj ponudi Goethe-Institua od januara 2014. E-biblioteka je dostupna svima, ona omogućava da se na određeno vreme pozajmljuju digitalni mediji (oko 12.000 jedinica): e-knjige, e-audio i e-novine. Više informacija može se naći na našem sajtu www.goethe.de/belgrad.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..