Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, studentkinja iz Čačka, Milica Milosavljević, proglašena je najboljom od ukupno 33 kandidata koji su poslali svoje pesme na konkurs za nagradu „Milutin Bojić“. U najužem krugu za ovu nagradu, koju je Biblioteka „Milutin Bojić“ iz Beograda ustanovila uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, našli su se još i mladi pesnici Jana Aleksić iz Beograda i Saša Skalušević iz Negotina.

 

Nagrada će Milici Milosavljević biti uručena na prigodnoj svečanosti u ponedeljak 19. maja 2014. od 18 sati, u matičnom odeljenju Biblioteke „Milutin Bojić“ (Ilije Garašanina 5, Beograd). Nagrada se dodeljuje na dan Biblioteke „Milutin Bojić“ i dan rođenja prerano preminulog pesnika, autora čuvene „Plave grobnice“.

 

Pobednici će biti objavljena knjiga pesama u izdanju Biblioteke „Milutin Bojić“.

 

Posle dodele nagrade, stručni žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov (predsednik), Slađana Ilić i Darko Daničić obrazložiće svoju odluku, a biće održano i prigodno pesničko veče. Ovom događaju prisustvovaće i najbliži srodnik Milutina Bojića, novinar u penziji Mirko Bojić, sin Milutinovog brata Dragoljuba.

 

Konkurs za nagradu „Milutin Bojić“ raspisan je 15. marta 2014, a pravo da se prijave imali su mladi pesnici do 35 godina koji dosad nisu objavili samostalnu knjigu pesama.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..