22. Summer3p Festival od 26. do 28. jula u Subotici

22. Summer3p Festival od 26. do 28. jula u Subotici
pet, 26. jul 2024 - ned, 28. jul 2024
,

Kompleks nekadašnjeg vojnog kompleksa Petar Drapšin (druga kasarna) između Subotice i Palića, biće i ove godine mesto na kome će se održati Summer3P festival po 22. put, jedan od najdugovečnijih subotičkih festivala, koji predstavlja spoj savremene muzičke kulture i radioničarskog angažovanja sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu. Svoj nastup potvrdio je Nick Reverse iz Italije, kojeg pamtimo po izuzetnom nastupu na Summer3p festivalu pre 5 godina. Pored njega, nastupiće i Commissae Lag, u njegovom prepoznatljivom savršenom muzičkom stilu.

Biće sa nam i  tehno dama Katalina,  a Asrri i Deeda nastupiće kao back2back duo 2HOT. Domaću podršku pružiće mladi izvođači iz Subotice i okoline: Denni i Anja de Black a biće tu i “stara garda“ gradskog klabinga, Hori, Ascaloon i Adamov. Andy Dee i predstavnici udruženja HARDWIERD (Čvrsto povezani) iz Subotice: Needl, Mario C i Overtone Funk vrteće svoje setove tokom dnevnog programa, koji počinje oko 17.00 časova, sva tri dana festivala.

“Više od dve decenije, vrlo dosledno i istrajno opstajemo i nastojimo da dovedemo i prikažemo, kako afirmisane, tako i one izvođače savremene elektro scene koji su u usponu. Međutim, smatramo da podjednako, čak i više prostora treba dati  lokalnim izvođačima iz Subotice, okoline i Srbije a ne zvati isključivo izvođače iz inostranstva jer Srbija ima izuzetno jaku, modernu i svestranu savrmenu muzičku scenu.

Poslednje tri godine, Summer3p se održava na novoj lokaciji i sada već možemo izneti neke naše utiske. Prostor ima izuzetne potencijale i potpuno je u skladu sa svetskim standardima za održavanje festivala, koncerata ili dnevnog programa. Poseduje sve bitne elemente kao što su  autentičnost, atraktivnost, sadržajnost, raznolikost, ekstravagantnost, bezbednost. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže ili svrate u ova tri dana i budu deo  entuzijazama i energije grupice ljudi koja čini svetionik urbane kulture na Severu Srbije.

Summer3p je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli, negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko, radioničarski i sportski program. Više od 20 godina, Summer3p festival nudi prostor svima koji žele iskoristiti svoje potencijale ili predložiti pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Svi dnevni programi su besplatni.“ - Poručuju iz udruženja “AŠC” (Anti Šund Corporation – education 4 the nation),  koje organizuje predstojeći Summer3p festival.

Publiku tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 28. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajan kao i prethodnih godina.

Uskoro možete očekivati detaljnije informacije o programu.

Summer3P sa ponosom nosi EFFE etiketu (Europe for Festivals – Festivals for Europe) i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Europian Festival Awards je 2009. godine u Londonu uvrstio fotografiju sa Summer3P festivala među 10 najboljih festivalskih fotografija u konkurenciji od 35.000 a od 2010. Godine, Summer3P uvršten je u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije, 2015. godine dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma, a o uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian, uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Summer3p festival, od svog osnivanja do danas posetilo oko 150.000 ljudi.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.


Palić
,
<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..