Mascom bendovi na festivalu Priča u Čačku

Mascom bendovi na festivalu Priča u Čačku
pet, 14. jun 2024 - sub, 15. jun 2024

Rokenrol i pank festival Priča održava se deveti put u gradu sa bogatom rok reputacijom. Svojim respektabilnim katalogom rok izdanja i bendovima sa kojima sarađuje izdavačka kuća Mascom biće sastavni deo ovogodišnje Priče u Čačku. Festival traje dva dana, 14. i 15. juna, na „Želovo“ igralištu. Priču će otvoriti nastup legendarnog benda Love Hunters. On je prošle godine objavio povratnički album „Mother Mono Father Demo“ koji je vratio ovaj novosadski sastav u fokus rokenrol publike. Album su predstavili na fantastičnom koncertu u krajem prošle godine u Zappa Bazi.

Koncertnu letnju turneju Love Hunters nastavlja upravo nastupom na festivalu Priča – prvi put pred čačanskom publikom.

U nastavku će svirati beogradski pank pioniri bend Crna lista. Njihov debitantski album ne prestaje da fascinira poštovaoce pank nasleđa sa ovih prostora. Crnu listu čine nekadašnji članovi kultnih beogradskih sastava Bezobrazno zeleno, Urbana gerila, Defektno efektni i TV Moroni.

Drugi festivalski dan biće u znaku benda Six Pack koji obeležava trideset godina postojanja a dobar deo njihove diskografije je prošle godine remaserovan i reizdat na vinilu. U Čačku će staviti akcenat upravo na albume „Pretnja i molitva“, „Minut ćutanja“ i „Epicentar“.

Bend Ritam Nereda će da učini drugo festivalsko veče zaista posebnim. Tokom izuzetne saradnje sa ovim bendom Mascom je na vinilu reizdao nekoliko legendarnih albuma „Nikog nema“ i „Breaking“ kao i potpuno aktuelni album „Novo doba“ kojim je Ritam Nereda započeo sa ispisivanjem novog poglavlja. Nedavno smo reizdat i koncerni album „Pogo“. Upravo na talasu tog nezaboravnog lajv snimka Ritam Nereda dolazi u Čačak da otpeva neke od svojih kultnih pesama „Put beznađa“, „Crno je sve“, „Hiljade“, „Buldožer“.

foto Vladimir Veličković

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..