Kovacs i Selah Sue pod otvorenim nebom Kalemegdana

Kovacs i Selah Sue pod otvorenim nebom Kalemegdana
pet, 21. jun 2024 - sub, 22. jun 2024
,

Musicology Sessions je i ove sezone domaćin nezaboravnih muzičkih događaja jer se jedna od najvećih senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs, i belgijska kantautorka i pevačica Selah Sue, pripremaju da osvoje srca beogradske publike na koncertima koji će se održati na Kalemegdanu. Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, će nastupiti 21. juna, dok će veče posle, 22. jun, biti rezervisano za performans Selah Sue, pevačice koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom.

Musicology Sessions, u partnerstvu sa Lenovo Srbija, i ove sezone pruža priliku autorskim bendovima različitih žanrovih afiniteta da predstave svoj rad. U okviru “Musicology Showcase By Lenovo” projekta, na koncertima muzičkih diva Sharon i Sleah, kao predgrupe predstaviće se dve kantautorke MISH i Hristina.

KOVACS je prava soul legenda, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Inspiraciju je crpela iz muzike velikih legendi poput Betty Davis, Etta James i Tina Turner, a njen talenat je brzo privukao pažnju publike širom sveta. Nakon uspeha njenog prvog EP-a "My Love" i debi albuma "Shades Of Black", koji je bio veliki hit u 36 zemalja, Sharon Kovacs postala je prepoznatljivo ime u svetu muzike.

Njen novi album "Child of Sin" predstavlja korak dalje u njenom muzičkom putovanju, reflektujući bogato iskustvo i transformaciju kroz koju je prošla. Ova kolekcija pesama istražuje teme ljubavi, gubitka, introspekcije i ličnog oslobođenja, obećavajući da će doneti novo svetlo u svet muzike. Sharon Kovacs nastavlja da evoluira kao umetnica, hrabro istražujući nove horizonte.

Posetila si Beograd već dva puta kada si nastupala u kultnom BitefArtCafe klubu. Ovoga puta je lokacija čuvena Kalemegdanska tvrđava. Kako se osećaš povodom povratka u Beograd?

Stvarno volim vaš grad. Mislim da je vrlo lep. Bila sam u Beogradu, u BitefArtCafe klubu već dva puta, ali nikada nisam bila na ovoj lokaciji, pa sam jako uzbuđena zbog toga. Ikonični Kalemegdan. Upravo ga gledam. Prelep je. Izgleda kao neka vrsta dvorca. Divno. Uzbuđena sam. To je kao gradski park, ali izgleda kao stari dvorac ili nešto slično. Zaista je prelepo. Radujem se.

Šta možemo da očekujemo od live nastupa na Kalemegdanu i šta bi poručila beogradskoj publici?

Jako se radujem što ću vas sve ponovo videti. Uvek dajem sve od sebe, a ovaj put ću predstaviti i neke nove članove benda i zbog toga sam jako uzbuđena. Svaki nastup je jedinstven, tako da ne mogu tačno predvideti kakav će biti ovaj put, ali mogu reći da sa nestrpljenjem isčekujem koncert na Kalemegdanu. Jedva čekam da se ponovo vidimo, dobro provedemo i da beogradskoj publici pružim svu svoju ljubav. Vidimo se uskoro.

Selah Sue, iako delikatnog i nežnog izgleda, sa porcelanskim tenom i plavim očima,  oduvek je naginjala ka "crnom" zvuku i umetnicama poput Lauryn Hill, Erykah Badu i Meshell Ndegeocello. Njen prvi album je doživeo ogroman uspeh širom sveta, a iz njega su se posebno izdvojili hitovi poput "This World", "Raggamuffin", "Crazy Vibes" i duet sa Cee Lo Green-om "Please".

Pred beogradskom publikom, Selah će predstaviti i pesme sa svog novog i izuzetno hvaljenog albuma "Persona", koji je već osvojio srca fanova širom sveta. Vodi nas na putovanje kroz različite aspekte ljudske ličnosti, istražujući sopstveni identitet. Belgijska pevačica je na misiji da bolje razume sebe kroz pesme koje su istovremeno iskrene i prosvetljujuće, čime je postigla trijumfalni povratak nakon pauze od nekoliko godina.

Njena muzika, koja spaja elemente soula, hip-hopa, džeza i R&B-a, dopire do dubina duše, istovremeno podstičući publiku na ples i introspekciju.

Kako se osećate povodom povratka na scenu nakon pauze od nekoliko godina?

Jako sam uzbuđena zbog povratka na scenu! Za ovo vreme sam se osvežila i dobila nove perspektive, tako da se sada vraćam sa još većom strašću i inspiracijom za stvaranje muzike. U međuvremenu sam postala majka dvoje dece i to je zaista posebno iskustvo. Pronalaženje ravnoteže između roditeljstva i umetničke karijere zahteva puno organizacije i podrške, ali istovremeno mi pruža ogromnu inspiraciju. Trudim se da balansiram između uloge majke i umetnice, dajući svoj maksimum u oba segmenta svog života.

Možete li nam reći nešto više o inspiraciji za vaš novi albuma “Persona” i kako se on odnosi na Vašu ličnu evoluciju?

Inspiracija za album "Persona" dolazi iz dubokih introspekcija i procesa samospoznaje kroz koji sam prolazila. Želela sam da kroz pesme istražim različite aspekte svoje ličnosti i evoluciju koju sam doživela tokom godina. Album je rezultat mog ličnog rasta i transformacije, te predstavlja moju autentičnost i iskrenost kao umetnice.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs, a za one koji žele da posete oba koncerta dostupni su i paketi ulaznica po povoljnijoj ceni.


foto Selah Sue artwork


Kalemegdan
IZA “CVIJETE ZUZORIĆ”, NEKADAŠNJI MINI-GOLF TEREN),
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..