Moramo vas obavestiti da će sve povrće koje bude bilo potrebljeno u osvežavajućoj čorbi od povrća, prvoaprilskoj, biti nabavljeno od pouzanih proizvođača i da će u najvećoj meri biti čisto organskog porekla. 

 

No, pošto to skoro nikog ne zanima, niti iko može tako nešto da garantuje, važnije je reći da će sve to povrće biti spremljeno u idealnim proporcijama i u skladu s vekovima istraživanim principima slaganja ukusa. Osim toga, na licu mesta, svako će moći da bira kombinaciju i priloge koji su mu najviše po volji. Ovo je sasvim dovoljno da vas zainteresuje, a pravi ugođaj doživećete na licu mesta. Kakogod, ovo je redak spoj tradicije i novijih težnji u kulinarstvu koji omogućava da se čorba bez problema slaže i s pivom i sa vinom. Naravno, i sa sokovima. Pritom, porcija od koje se odrastao čovek može pristojno najesti koštaće svega 100 dinara.

 

Prilozi će biti iznenađenje, kao i još neke popratne aktivnosti budući da je 1. april, ali gosti nisu tajna. Uz predivne ukuse proleća, nastupiće kultni beogradski alternativni bendovi Halbstar i Umbra i EPP. S merom, naravno, jer nikom uz dobar zalogaj ne treba preglasna i prenaporna muzika. Marija, Kejti, Vuk, Vlada i Željko znaju vrlo dobro šta je dobra mera.

 

Tako sve od 8 do 10 uveče (ko zakasni – zakasnio je) kad počinje nagradni Kornetov kviz na temu: Proleće i Istočna Evropa. Biće to ABC pitalice, a takmičari će biti podeljeni u grupe. Za Kviz se možete prijaviti na telefon 0652637741 ili na licu mesta, do 21 č. Ekipa ne može imati više od pet članova niti manje od tri. U kvizu mogu učestvovati svi građani sveta bez obzira na uzrast, pol i seksualno opredeljenje, s tim da će biti izvršena mala, nevelika, diskriminacija po pitanju veroispovesti i klasnog statusa i staleža, ali to je deo iznenađenja i neće previše prevazilaziti uzuse političke korektnosti.

 

Nagrade:

 

1. Rečnik sinonima (Kornet, 2009)
2. Rečnik opscenih reči i izraza (Kornet, 2012)
3. Komplet „Žensko seksi pismo“ (Kosmogina, Sexymaja, Nela šukara, 3 knjige)

 

Specijalna nagrada žirija u sastavu Rade Radovanović, Bojana Brkić, Maja Gačanović, Duška Rajković, Zoran Đurković, Branislav Horvat i Pavle Ćosić – "Gulaš od turul ptice", Kšištofa Varge
(Kornet, 2013)

 

Kao i u ostalim Kornetovim događajima, ni na ovom ne mogu ni na koji način učestvovati profesionalni političari.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..