ztNa ovoj manifestaciji koja se održava od 23. do 26. februara, svoju turističku privredu predstaviće 46 zemalja sa svih kontinenata, a gotovo 900 izlagača ponudiće, uz posebne pogodnosti i sajamske popuste, najrazličitija turistička putovanja i aranžmane.

Najavljujući ovu poslovnu, komercijalnu ali i kulturno-zabavnu smotru na završnoj konferenciji za novinare, Nikola Andrić, projekt menadžer, rekao je da će tokom manifestacije Beograd biti centar turističkih dešavanja i ukazao na delimično izmenjen koncept ovogodišnje manifestacije - zbog velikog interesovanja turističke agencije predstavljaju se i u hali 3. Govoreći o zemlji partneru, Andrić je rekao da je mnogo razloga zbog kojih je na 34. SAJMU TURIZMA izbor pao na Tursku, ali da je takovoj odluci svakako doprinelo i sve intenzivnije dvosmerno kretanje turista iz Srbije i Turske.

Goran Petković, državni sekretar za turizam, beogradski Sajam turizma najavio je kao vodeću regionalnu manifestaciju, koja je iz godine u godinu sve veća i bogatija. Reč je o Sajmu koji okuplja veliki broj predstavnika država i vlada, biznismena, turoperatera i koji se poslednjih godina organizuje po receptu koji daje dobre rezultate – uvek nešto novo, nešto više u odnosu na prethodnu godinu i neka dodata vrednost. Istovremeno sa Sajmom turizma već nekoliko godina se održavaju i Sajam vina, HORECA – Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i Sajam suvenira. U okviru izuzetno bogatog stručnog pratećeg programa ove godine se izdvaja i Međunarodna konferencija o ruralnom turizmu, na kojoj učestvuju predstavnici svih zemalja u regionu.

Sajam turizma stimuliše intersektorsku saradnju, afirmiše nove proizvode i spaja ljude, rekla je Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije. – Turizam je jedina grana koja se već oporavila i koja ide uzlaznom linijom u momentu kada su svi drugi sektori u krizi.

Najveću turističku manifestaciju u zemlji i jugoistočnoj Evropi prošle godine posetilo je više od 58.000 posetilaca, a predstavilo se više od 880 izlagača; slično će biti i ove godine. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje više od 250 inostranih izlagača iz 43 zemlje – za ovaj poslovni sajam svake godine zainteresovan je sve veći broj izlagača iz celog sveta.

Cena ulaznice je 300 dinara, a radno vreme je od 10.00 do 19.00.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..