U subotu, 21. septembra, u KROKODILovom Centru je dogadjaj posvecen bogatoj palestinskoj kulturi a motivisan tragičnom sudbinom Palestinaca izloženih sistematskoj destrukciji tokom izraelske invazije i bombardovanja pojasa Gaze u ratu između Izraela i Hamasa. Namena ovog celodnevnog programa je da pružimo podršku palestinskoj porodici Al Najar kojoj smo pomogli da izbegne iz Gaze a koja trenutno, uz Vašu i našu pomoć, boravi u Srbiji a ujedno je to prilika da se upoznamo s palestinskom poezijom, umetnošću, kuhinjom i tradicijom. Podsećamo vas da je, zahvaljujući vašoj podršci, udruženje KROKODIL uspelo da pruži pomoć i zbrine ovu višečlanu palestinsku porodicu koja se od decembra prošle godine nalazi u Srbiji.

Vaše prisustvo i učešće značiće mnogo jer će sva prikupljena sredstva biti direktno prosleđena porodici Al Najar čije se sve tri generacije u izbeglištvu suočavaju s velikim izazovima.

Ulaznice za ovaj jedinstveni dobrotvorni događaj u iznosu od 500 dinara možete kupiti u KROKODILovom Centru svakog radnog dana od 12 do 20 časova ili ih rezervisati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Broj mesta ograničen je na 35 osoba.
 
PROGRAM PALESTINSKOG DANA U KROKODILOVOM CENTRU:

11:00 – Dečije radionice crtanja. Radionice su otvorene za sve uzraste i pružaju priliku najmlađima da se kreativno izraze.

Od 13:00 imaćete priliku da uživate u bogatom meniju domaće palestinske kuhinje koje će lično pripremati članice i članovi porodice A Najar:

– Makluba s piletinom ili veganska

–  Tabule salata

– Knafeh i Basbousa (tradicionalni palestinski kolači)

–  Palestinska kafa ili crni čaj s kardamomom

Cene:

Ceo obrok: 1500 RSD

Makluba + Tabule: 1000 RSD

Knafeh/Basbousa + kafa/čaj: 500 RSD

Kafa/čaj: 200 RSD

14:45 – Predavanje: "Savremeni palestinski umetnici". Viša lektorka Dajana Ajub približiće nam dela savremenih umetnika iz Palestine.

15:45 – Predavanje: "Palestinske žene juče, danas i sutra". Rana i Dina Al Najar podeliće svoja svedočanstva o izazovima s kojima se suočavaju žene u Palestini. Ove hrabre žene, naše sestre, učestvovale u ovogodišnjem osmomartovskom maršu koji Udruženje tradicionalno koorganizuje i tada su podelile sa učesnicama i učesnicima dirljiv i snažan govor o solidarnosti i radnim pravima žena palestine! U subotu biće sa nama i Vama u KROKODILu da u opuštenom razgovoru odgovore na vaša pitanja.

16:00 – Projekcija više puta nagrađivanog filma „Omar" u režiji Hanija Abu-Asada iz 2013. godine. Film u kojem mladi palestinski borac za slobodu pristaje da radi kao doušnik nakon što je prevarom namamljen da prizna krivicu za ubistvo izraelskog vojnika pruža uvid u kompleksnu i prečesto tragičnu stvarnost savremenog života u Palestini.

17:30 – „Zlatni skiptar" – književni program uz čitanje klasičnih pripovedaka palestinskog narodnog stvaralaštva na arapskom i u prevodu na naš jezik.

Dođite da zajedno istražimo palestinsku kulturu i ujedno pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Vidimo se u KROKODILovom Centru!


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..