U Gastrošoru, sve popularnije beogradske destinacije na samo kilometar od Trga republike, ove subote 29. lipnja održat će se i prvi Vinošor u organizaciji „Wine & Cacao“ platforme. Ovaj festival vina u svojoj inauguralnoj godini uspio je okupiti preko 30 vodećih vinarija i distributera vina koji zajedno donose par stotina vinskih etiketa na degustaciju od 18 sati do ponoći. Ulaz je slobodan, a posjetiteljima festivala dostupne su vinske čaše najvećih brendova Riedel i Spiegelau po cijeni od samo 1500 dinara s kojima mogu probati neka od najboljih vina, kao i da poslije uvećaju svoju kućnu kolekciju. Da rezervišete svoje čaše i pre dolaska u Gastrošor, posetioci mogu putem sajta tickets.rs .

Velike proizvođače ovog puta predstavljaju kruševački Rubin, podgoričke Plantaže, makedonski Tikveš, te vinarije Čoka, Erdevik, Aleksić, ali i druge prestižne vinarije kao što su Lastar, Doja, Trivanović, Cilić, Lakičević, Ilić-Nijemčević, Tonković, te istarska vinska zvezda. Roxanich! Organska i prirodna vina predstavljaće i Bikicki, Imperator i Jokić, a tu su i vrlo poznate vinarije za prave sladokusce kao što su 100 Women, Probus, Fragaria, Stemina, Dika, Sava, Mira, Verkat, Veritas, i Lalo! Budući da na Vinošor stižu i najveći distributeri poput Cerprometa, Vinum Mastersa, Wine Timea i Wine Cornera, posjetitelje očekuje i jaka ponuda prestižnih stranih vina.

Pored vinarije, biće tu i prava vinoteka u žutom kombinu sa mnogo dodatnih, pažljivo biranih etiketa za prodaju, a osim nje, na točkovima će radi potpunog ugođaja na trgu Gastrošora biti i jedan kabriolet Ford Mustang 65 s punim gepekom vina, dok će štandovi imati ručno oslikane znakove vinarije i mediteranska platna koja su za ovu priliku stigla iz Italije. A uz vino stižu i Grace likeri koji se koriste za koktele sa penušavcima, te Dorćol pivara koja za ovu priliku donosi svoju rakiju od grožđa!

Na Vinošoru stižu i gastronomski specijaliteti kao što su sirevi Francuska tajna, Damar tartufi, Ćuretina Palasmarsa, Vazda dobar, Papa Ricardo&Bo, te veliki komunalni sto od punog drveta, dug šest metara na kojem će moći uživati ​​u kombinaciji vina i hrane. Vino i kreativnost su oduvek povezani, pa će to i 29. juna biti slučaj na Vinošoru gde će Aleksandra Ilić zajedno s javnošću slikati vinarele, specifične slike nastale od prirodne boje vina, u kojoj se upravo i krije tajna dugog života zbog njene antioksidativne uloge u ljudskom organizmu.



Za muziku na ovom velikom vinskom okupljanju biće zadužen naš hvaljeni producent Igor Jadranin, kojem nakon niza sjajnih singlova u kojima fuzira džez i house, uskoro izlazi novi album za američku izdavačku kuću „Star Creature Universal Vibrations“.

Gastrošor stari novi gradski korzo!

Na mjestu gdje su nekad bili stari stovarišni magacini, danas se nalazi čitav niz novih restorana i gastro-barova, od nacionalne, talijanske, bavarske, grčke, do teksaške, japanske, pa čak i havajske kuhinje! Tamo gdje je donedavno bio šljunak i građevinski šut, danas su nove zelene površine i sadnice drveća, te raskošne žardinjere duž glavnog šetališta, dok je ovaj prostor Gastrošora dodatno krase murali. Vikendima se reke posjetitelja slivaju u ovu zonu nadomak Dunava, a mnogi stariji sugrađani ocijenili su da ih ovaj novi korzo, u starom dijelu grada, podsjeća na neke davno prošle izlaske u Beogradu.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..