U subotu i nedelju 16. i 17. novembra u prostoru Doma omladine Beograda, partnera manifestacije, biće održan 2. Festival poslastica i slatkiša SLADAK ŽIVOT. Posetioci Festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica. Festival će u Domu omladine Beograda biti otvoren od 10 do 20 časova, cena ulaznice je 250 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

Biće izloženo više od 200 vrsta poslastica: krupnih i sitnih kolača, torti, čokolada, čokoladnih dražeja, svilenih bombona, ćeten alve, gumenih i žele-bombona, slatkih kremova, sladoleda, sutlijaša, ratluka, meda, medenjaka, čokoladnih suvih šljiva, baklava, urmašica, domaćih pita od ručno rađenih kora po tradicionalnoj recepturi, slatka od jagoda, višanja i ljutih paprika…

Biće i zdravijih slatkiša, bez šećera i s malo kalorija, kao što su: zdravi voćni barovi bogati vlaknima i bez šećera, vegan buter sa tamnom čokoladom i 100 % voćem, imuno bombone, hladno ceđeni sokovi od povrća i voća, smutiji, fermentovani probiotski busteri, sušene šljive i sušene kruške, kao i hladno ceđena mleka od orašastih plodova badema, lešnika, indijskog oraha i kikirikija.

Pored poslastica iz Srbije, biće i jedinstvenih slatkiša iz raznih krajeva sveta:

Tradicionalni brazilski desert BRIGDADEIRO – čokoladne kuglice, belgijske čokolade i praline, turski ratluk preliven čokoladom, kolači izrađeni po originalnim francuskim recepturama, kao i ruski tradicionalni medenjaci KOZULI.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..