Sinoc su u restoranu Kovac otvoreni “Dani makedonske tradicije”. Ova sada vec poznata manifestacije ce se ove godine odrzati od 08 -22.maja 2017. Kao rezultat dobrog interesovanja i velikog broja ljubitelja makedonske kulture i gastronomije ove godine manifestacija traje pune dve nedelje. Gastronomska kuca “Kovac” kao kuca tradicionalne srpske kuhinje i ambijenta zeli da svojim gostima priusti ove male izlete i putovanja kroz gastronomsku tradiciju nama bliskih i dragih naroda.

Glavni gost i domacin u toku ove manifestacije -Stobi vinarija, (domacin i koorganizator) za Vas i sve ljubitelje makedonske kuhinje angazovali su napoznatijeg kuvara iz Skoplja Vlatka Ognenovskog, koji je svoj rad posvetio upravo u promociji tradicionalne makedonske kuhinje uparena sa odlicnim makedonskim vinima (dobra vina) poput Stobi vina.

Na press koktelu uprilicenom povodom otvaranja Valtko je za predstavnike medija napravio jedan reljef od hrane koja predstavlja Makedoniju.

Za muzicki program bio je zaduzen bend Ljubojna, koji predvode Oliver i Vera Miloševski (bračni par), bazira se na istraživanju makedonske folklorne muzike, ali i na susretima i prožimanjima sa drugim uticajima, poput džeza, elektra i roka. 

U makedonskim specijalitetima uzivali su svi gosti restorana Kovac

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..