Gordon Remzi, čuveni kuvar koji vodi više restorana širom sveta, ponosni je vlasnik ukupno 15 Mišelinovih zvezda. Široj publici je poznat kao voditelj i domaćin planetarno popularnih televizijskih serijala kao što su: Paklena kuhinja, Najbolji američki kuvar, Master šef... Veliki je pobornik aktivnog stila života i zdrave ishrane.

 

Sada je pred nama njegov fantastično ilustrovani kuvar Zdrav apetit u kome na više od 250 stranica predstavlja preko 125 recepata za savršeno izbalansirane obroke – od doručka, preko branča, do ručka i večere, hrane za zabave i za decu... Tu su, naravno, i neizostavni slatkiši.

 

Na kraju krajeva, uživanje u dobrom ukusu značajan je deo kvalitetnog života!

 

OVAJ NEVEROVATNI KUVAR DOSTUPAN JE EKSKLUZIVNO U VULKANOVIM KNJIŽARAMA PO PROMOTIVNOJ CENI OD 2549 DINARA!

 

AKCIJA TRAJE DO 11. OKTOBRA

 

Hladna supa od potočarke i spanaća

BOGARA VITAMINOM C, GVOŽĐEM I KALCIJUMOM
 
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi i dodajte luk i krompir. Dinstajte lagano, neprestano mešajući, oko 10 minuta, da povrće smekša, ali da ne dobije braon boju.

 

Ubacite potočarku i spanać, pa sipajte bujon, dovoljno da pokrije povrće. Pustite da provri, pa dodajte so, biber i nacedite malo limunovog soka (jedan stisak). Čim potočarka i spanać splasnu, sklonite šerpu sa vatre.

 

Propasirajte supu iz dve ture, koristeći blender. Sipajte je u široku posudu i ostavite da se sasvim ohladi. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider nekoliko sati ili preko noći.

 

Prilikom posluživanja, supu sipajte u rashlađene činije i svaku porciju ukrasite sa nekoliko listova bebi spanaća. Ako želite, dodajte i po malo krem freša ili pavlake, pa pospite mlevenim biberom.

   

4 porcije

SASTOJCI:
 
2 kašike maslinovog ulja
1 slatki luk, očišćen i sitno naseckan
1 manji krompir, oko 150 g, oguljen i isečen na kocke
300 g potočarke, oprane, bez stabljika
75–100 g listova bebi spanaća, plus još šaka za garniranje
800 ml pilećeg bujona
morska so i crni biber
malo limunovog soka
3-4 kašike krem freša, za posluživanje (po želji)

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..