Jedan od najozbiljnijih kandidata za Oskara, KRAH RAZBIJENOG KRUGA u režiji  jednog od najboljih belgijskih  autora  Feliksa van Hruningena, od četvrtka 9. januara  je na repertoaru  Dvorane Kulturnog centra Beograda u terminu od 21 čas.  

 

 Protagonisti filma su Eliza i Didije ludo zaljubljeni jedno u drugo i u američku kantri muziku i kulturu. Zajedno nastupaju i uživaju u ljubavi i muzici. Međutim, porodična nesreća stavlja njihovu ljubav na probu i okreće film ka pitanju : “Da li je posle velikog  gubitka moguće vratiti život u normalu i zapevati kao nekad?“  

 

Ovaj film je  dobio nagradu publike u programu Berlinskog  festivala „Panorama“ i nagradu Udruženja  evropskih bioskopa  „Label  Europa Cinema“.  Glumica Verle Batens dobila je nagradu Evropske filmske akademije (EFA) za najbolju žensku ulogu dok je film pobedio je na festivalima u Troji (Portugalija) i u Honoluluu (Havaji) , dobio je nagrade publike u Haugesundu (Norveška) i u Talinu (Estonija),  nagrade za scenario i za glavnu žensku ulogu na Trajbeka festivalu (SAD)  dok ga je Udruženje filmskih kritičara Vašingtona proglasilo za najbolji strani  film.

 

KRAH RAZBIJENOG KRUGA našao se među u  devet  filmova  nominovanih za nagradu Oskar u kategoriji filmova  van engleskog  govornog područja. Distributer je DELTA VIDEO iz Beograda.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..