U petak, 20. septembar 2013. u 21:00 - Dom omladine Beograda//Velika sala. Nakon projekcije filma razgovor sa autorima/autorkama projekta i filma. Ulaz je slobodan! Kad su diskriminisani drugi - ćutimo. Kad se radi o nama - čudimo se ćutanju drugih.


Dokumentarno-igrani film „OsnaŽena“ nastao iz projekta „Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti" govori o jednom individualnom i kolektivnom aktivističkom 'putovanju' i artikulaciji zahteva za ravnopravnost žena i muškaraca, za prekid ćutanja o malim i velikim, ponekad kobnim, nesporazumima.

EU IPA PROJEKAT 2012/13 “Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti”: Cilj projekta je stvaranje regionalnog partnerstva organizacija civilnog društva koje će doprineti implementaciji zakona o rodnoj ravnopravnosti, politika i akcionih planova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Projekat se realizovao u Bosni i Hercegovini (Tuzlanski i Zeničko-Dobojski kanton), Srbiji (Beograd) i Crnoj Gori (područje Podgorice)

Projekat vodile: Venita Popović, World Vison, Irska, kancelarija Tuzla – Sarajevo, BiH; Duška Andrić-Ružićić, Infoteka, Zenica, BiH; Maja Raičević, Sigurna ženska kuća, Podgorica, CG; Maja Vujović i Ivana Milenović Popović, DAH Teatar, Beograd, Srbija.

Projekat realizovan uz podršku Evropske unije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..