U okviru manifestacije „Rashladite se uz vruće FILMSKOG LETA u Art bioskopu Museumu“ naredne nedelje prikazivaće se švedska HIT romantična komedija PREDIVNA I VOLJENA i austrijski film ZAPALJENJE (zapažen uspeh na Berlinskom festivalu-drama). Termini prikazivanja filma PREDIVNA I VOLJENA su: 5,7,9. i 11. avgust 2013. godine. Termini prikazivanja filma ZAPALJENJE su 6,8. i 10. avgust 2013. godine. Sve projekcije počinju u 20 sati.

 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Art bioskopa svaki dan od 19,00 časova.

 

PREDIVNA I VOLJENA
Žanr: romantična hit komedija
Zemlja: Švedska
Reditelj: Hannes Holm
Glavne uloge: Martina Haag, Nikolaj Coster-Waldau, Ellen Mattson, Katrin Sundberg, Reine Brynolfsson


Bela je samoproglašena glumica, ali sa jako kratkom listom dostignuća. Ona je pritom u četrdesetim, stalno je slomljena i ima još jako malo toga da pokaže. Jednog dana odluči da bude malo kreativna u biografiji koju šalje na više adresa, praveći se da je razvila akrobatske veštine. Srećom po nju, Ingmar Bergman upravo je u potrazi za glumicom koja je sposobna da obavlja teške akrobacije u njegovom novom projektu. Bela dobija ulogu svog života, ali će je njene male laži dovesti do velikih posledica ...

 

ZAPALJENJE
Žanr: drama
Zemlja: Austrija
Reditelj: Peter Kern
Glavne uloge: Helmut Berger, Harry Lampl, Melanie Kretschmann, Michael Steinocher, Manuel Rubey, Matthias Franz Stein


16-ogodišnji Aksel sa svojom očuhom biva uključen u neo-nacističku bandu. Kako bi se pridružio bandi on mora da se dokaže ubistvom socijalnog radnika. On beži i nalazi utočište u hemijskoj perionici, koju vodi 80-ogodišnji Gustav Tricinski (Helmut Berger). Aksel podseća Gustava na njegovog ljubavnika, kojeg je imao za vreme rata, njegovu prvu ljubav koju je izdao Gestapo-u. . Sada Aksel mora da bira između svojih uličnih homofobičnih prijatelja I prijateljstva i opsesije homoseksualnog starca.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..