Film je režirala Sonja Blagojević  i biće u petak, 29. mart 2013. u 20h, premijerno prikazan u velikoj sali Sava centra. Dokumentarni film o onome o čemu se retko govori kada se priča o Kosovu – o životu izvan okvira politike i stereotipa.

 

Već 10 godina, radijska mreža KOSMA je jedina veza između izolovanih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Život pretvoren u zvuke FM frekvencija, sagledan ušima radija kroz glasove onih koji su bez glasa i postojanja u zvaničnim medijima.

 

Sebi sam postavila izazov koji je sama tema sa sobom nosila, a onda i struktura koju sam predosetila u želji da vizualizujem zvuk. Znala sam da to neće biti jednostavno, i osnovni kriterijum mi je zapravo bila intuicija. Da tamo bivam i da prepoznajem delove te velike slagalice, koju sam zapravo i naslutila kada sam poželela da snimim taj film.
- Sonja Blagojević, rediteljka

 

Pored ekipe filma, premijeri će prisustvovati i protagonisti filma, novinari KOSMA mreže. Nakon projekcije, predstavnici medija i publika će imati priliku da sa njima razgovaraju u VIP salonu Sava centra.

 

Scenario, kamera, režija: Sonja Blagojević
Producenti: Svetlana i Zoran Popović, CVK KVADRAT
Montaža: Nemanja Babić, Sonja Blagojević
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić
Kompozitor: Milan Sv. Đurđević


* Film ima titlove na engleskom jeziku

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..