fsf1Festival studentskog filma, trinaesti po redu, održaće se u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade opštine Stari grad od 15. do 18. marta. U okviru glavnog, edukativnog i pratećeg programa, a pod sloganom „Čekiraj se”, na festivalu će se temi putovanja prići s više različitih aspekata.


U okviru glavnog programa biće prikazani filmovi studenata sa prestižnih evropskih i svetskih akademija, kao i filmovi studenata fakulteta u Beogradu koji školuju filmske stvaraoce. Selekcioni tim festivala je između 200 pristiglih filmova odabrao više od 50 koje će publika imati prilike da pogleda u Muzeju jugoslovenske kinoteke. U programu su zastupljeni najrazličitiji žanrovi.

Edukativni program održaće se u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Novi Beograd i obuhvatiće filmsku radionicu za ljubitelje sedme umetnosti. Prateći programi će se održati u prostorijama Ustanove kulture „Parobrod”, a među njima se posebno ističe izložba pod nazivom „Filmografija – jedna scena, rečito putovanje”. Reč je o izložbi fotografija odabranih na osnovu konkursa, nakon kojeg je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise, polazeći samo od onoga što vidi na fotografiji. Jedan deo pratećeg programa festivala posvećen je i izložbi nakita napravljenog od filmske trake. U okviru ove izložbe, svoj rad predstaviće mlada umetnica Dragana Romić, koja već nekoliko godina uspešno, samostalno proizvodi minđuše i ogrlice u kojima se kriju razne filmske priče.

U okviru programskog segmenta, pod nazivom „Studentski film – putovanje kroz vreme”, biće prikazani prvi filmovi danas poznatih reditelja domaće kinematografije. Na taj način, publika će imati priliku da vidi kako je tekao profesionalni razvoj od ispitnog studentskog filma do velikog biskopskog platna.

U Ustanovi kulture „Parobrod“ publika će u sklopu pratećeg programa imati priliku da vidi brojne sadržaje koji na originalan i dinamičan način okupljaju veliki broj autora iz sfere umetnosti, koji su kroz različite celine povezani sa filmskim stvaralaštvom mlađe generacije.

U skladu s ovogodišnjim konceptom festivala i pod sloganom  „Čekiraj se“, prateći program donosi novi pogled na ideju različitih oblika filmskih putovanja kroz fotografiju, film, muziku i stvaralaštvo. Fokus ovog programskog dela usmeren je na izložbu fotografija pod nazivom „Filmografija – jedna scena, rečito putovanje“ . Reč je o izložbi fotografija odabranih  na osnovu konkursa , nakon kojeg je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise polazeći samo od onoga što vidi na fotografiji. Ovo je način da se povežu ideje mladih stvaralaca i da publika na zanimljiv način sazna više o procesu spajanja ideje i prostora u filmskom jeziku. Izložba će biti otvorena 16.marta u 19 časova u Ustanovi kulture Parobrod.

Jedan deo pratećeg programa Festivala posvećen je i izložbi nakita napravljenog od filmske trake. U okviru ove izložbe svoj rad predstaviće mlada umetnica Dragana Romić , koja već nekoliko godina uspešno samostalno proizvodi minđuše i ogrlice u kojima se kriju razne filmske priče.

Zabava u okviru FSF-a dopunjena je i muzičkim programom Drugog dana festivala, povodom otvaranja izložbe nastupiće domaći bend Though Guy of America.
Nadamo se da ćete naš događaj ispratiti u vašim medijima kao i ličnim prisustvom.

FSF se održava uz podršku Ministarstva kulture i kancelarija za mlade Starog grada i Novog Beograda.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..