ParadaaaPosle ovog vikenda, film “Parada” Srdjana Dragojevica, u produkciji Delirium films-a, prestigao je najuspesnije srpsko filmsko ostvarenje "Montevideo, bog te video" - ukupnom gledanoscu u regionu!

Ovaj film, koji se od prosle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BIH, kao i vec treci mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveci rast gledanosti "Parada" postize u Hrvatskoj, gde je vec tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima presao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konacnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

-Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u citavom regionu, jer "Parada" je "pokazna vezba" da je samo medjusobna saradnja put za sve drzave bivse Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi copori beslovesnih huligana i sovinista sa raznih strana nece zaustaviti logican proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko pocne recenicu argumentom "a oni su nama...", ja kazem - A sta mislite, zasto se u Sibeniku na kartu za "Paradu" ceka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inace, ponovo cemo uci u tu "vrtesku" medjusobne mrznje i optuzivanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem" - rekao nam je reditelj Srdjan Dragojevic.
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..