Cor_Day3-00953Rediteljski prvenac poznatog glumca Rejfa Fajnsa, „Koriolan“, snimljen prema istoimenom Šekspirovom komadu, od 26. januara naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.


Žanr: drama, istorijski, triler
Originalni naziv: Coriolanus
Režija: Ralph Fiennes
Scenario: John Logan
Kamera: Barry Ackroyd
Montaža: Nicolas Gaster
Kostim: Bojana Nikitović
Uloge:  Gerard Butler, Ralph Fiennes, Brian Cox, Vanessa Redgrave, Jessica Chastain, Dragan Mićanović, Slavko Štimac, Danijela Vranješ, Svetislav Goncić, Slobodan Ninković
Zemlja produkcije: Velika Britanija
Jezik: engleski
Trajanje:  122 min


Scenario je napisao Džon Logan, autor scenarija za filmove „Gladijator“ i „Poslednji samuraj“, a glavne uloge igraju Rejf Fajns i Džerard Batler.

Koriolan je rimski heroj čiji ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu, te ga političari i njegova majka, Volumnija, proteraju ga iz grada. On nudi svoje usluge i svoj život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu, sa kojim maršira prema Rimu u nameri da uništi grad.

Rejf Fajns se smatra jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Februara 2009. godine bio je gost FEST-a povodom filma Čitač, i za vreme te posete obelodanio je planove da u Beogradu snimi rediteljski prvenac prema Šekspirovom komadu „Koriolan“. „Koriolan“ je u Beogradu premijerno prikazan na otvaranju FEST-a 2011. godine.

Sinopsis
Građani Rima su gladni. Koriolan, rimski heroj, veliki vojnik i čovek krutih ubeđenja, prezire narod. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu. Rim postaje krvav. Političari i njegova majka, Volumnija, izmanipulišu i prevare Koriolana, i proteraju ga iz grada. On nudi svoje usluge i svoj život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu. Koriolan i Aufidius marširaju prema Rimu u nameri da unište grad. Volumnija moli sina da to ne čini. On pokušava da je ne sluša, ali se ipak lomi i odustaje, a Aufidius se oseća izdanim.

O reditelju
Rejf Fajns se smatra jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Karijeru je započeo u pozorištu, u Kraljevskom Šekspirovom društvu. Prvu filmsku ulogu igrao je u Orkanskim visovima. Međunarodnu reputaciju stekao je igrajući u Šindlerovoj listi, Engleskom pacijentu, Vernom baštovanu, kao i u Hariju Poteru i Princu od Egipta. Februara 2009. godine bio je gost FEST-a povodom filma Čitač, i za vreme te posete obelodanio je planove da u Beogradu snimi rediteljski prvenac prema Šekspirovom komadu „Koriolan“. „Koriolan“ je premijerno prikazan na otvaranju FEST-a 2011. godine.


Bioskopska distribucija filma širom sveta započeta je premijerom u Njujorku 17. januara ove godine.

„Koriolan“ će biti na repertoaru bioskopa „Kolosej“ i „Cineplexx“.

Trejler se nalazi na adresi
http://www.youtube.com/watch?v=yRui4HHvyfY&feature=channel_video_title
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..