Pina-04Dva ostvarenja koja su privukla najveću pažnju na proteklom Festivalu autorskog filma, “Pina” Vima Vendersa i “Sram” Stiva Mekvina, od danas su na redovnom bioskopskom repertoaru.



“Pina” je repertoaru multipleksa “Kolosej” (TC Ušće) i multipleksa “Cineplexx” (Delta City), dok se “Sram” nalazi samo na repertoaru novog bioskopa “Cineplexx”.


Pina

Berlin, Transilvanija, Karlove Vari, Toronto, San Sebastian, Njujork, Telurid, Čikago, Abu Dabi
Originalni naziv: Pina
Žanr: drama, dokumentarni
Režija: Wim Wenders
Scenario: Wim Wenders
Uloge: Regina Advento, Malou Airaudo, Ruth Amarante
Produkcija: Neue Road Movies
Zemlja produkcija: Nemačka, Francuska
Trajanje: 106 min


„Pina“ je film o slavnoj nemačkoj koreografkinji i plesačici Pini Bauš. Snimljen u 3D produkciji sa plesnim ansamblom „Wuppertal Pina Bausch“, ovaj dugometražni film o plesu oslikava njenu uzbudljivu i neponovljivu umetnost. Pozivajući gledaoce na senzualno, vizuelno zapanjujuće putovanje u uzbudljivi svet plesa, pravo na pozornicu legendarnog ansambla, film prati plesače i plesačice i izvan pozorišta, u gradu i okolini industrijskog Vupertala, mesta koje je preko 35 godina bilo dom i središte kreativnog života Pine Bauš.


Sram

Venecija 2011 - „Zlatni lav“ za najbolju mušku ulogu, nagrada FIPRESCI (međ. žirija kritike), nagrada „CinemAwenire“
Toronto, Njujork, San Sebastian, London, Telurid
Originalni naziv: Shame
Žanr: Drama
Režija: Steve McQueen
Scenario: Abi Morgan, Steve McQueen
Uloge: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale
Zemlja produkcije: Velika Britanija
Trajanje: 99 min


Brendon je tridesetogodišnjak koji živi u Njujorku i nije u stanju da upravlja svojim seksualnim nagonima. Sve žene koje vidi deluju mu kao potencijalni plen. Sumanuto privlačan muškarac ledenog pogleda, ovaj savremeni Kazanova manevriše između uglađene i reprezentativne spoljašnjosti i svoje divlje prirode. Ali, nakon što se njegova nesigurna i problematična mlađa sestra preseli u njegov stan, život mu se otima kontroli.  Film ubedljivo i dosledno ispituje prirodu ljudskih  potreba, način na koji živimo naše živote i iskustva koja nas oblikuju.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..