Obaveštavamo vas da će se u ponedeljak. 3. jula otvoriti 51.Filmski festival u Sopotu, koji će trajati do 8. jula. Na otvaranju će biti uručene će biti počasne festivalske nagrade - Statueta slobode za životno delo - reditelju i scenaristi Đorđu Kadijeviću, kao i Vojnofilmskom centru “Zastava film” povodom 75 godina rada za izuzetan doprinos srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji. Pored tradicionalnog vatrometa koji najavljuje početak Filmskog festivala u Sopotu, prisutne očekuuje muzički program u kome će nastupiti grupa KAL kao I KUD “Kosmaj”.

Od 21.30 čas će biti prikazan film Vera reditelja Nedeljka Kovačiča

U ulogama Jovana Stojiljković.  Petar Zekavica, Tihomir Stanić, Vuk Kostić, Nikola Kojo, Aleksandar Srećković, Viktor Savić

Na svečanom otvaranju festivala, pored tradicionalnog defilea gostiju festivala fijakerima, među kojima će biti filmske ekipe:

1. Hadži-Aleksandar Đurović, Ljiljana Habjanović Đurović, Milovan Đurović, Milica Stefanović, Andrej Šepetkovski (Sveta Petka)

2. Desanka Milošević, Desko Nikitović, Svetko Kovač, Sandra Morina, Nedeljko Kovačić, Kristina Đuković, Tika Stanić, (Vera)

3. David Jovanović, Nina Ognjanović, Branislava Stefanović (Ovuda ce proci put)

4. Božidar Pešić, Petar Ilić, Miloš Mitrović, Katarina Pešić, Igor Ivanovski (Prihvati ili odbij)

5. Žiri festivala

6. Đorđe Kadijević




<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..