Portal filmske kritike Filmoskopija, koji radi pod pokroviteljstvom FIlmskog centra Srbije, objavio je poziv za nove saradnike. Poziv je otvoren za sve one koji se interesuju za film, čitaju tekstove o filmu i prate savremenu domaću i stranu filmsku produkciju, zainteresovani su za pisanje o filmu i otvoreni da uče i napreduju kroz učestovovanje u redakcijskom radu. Rok za prijavljivanje je 20. jun. 2023. godine. Pozicija saradnika u redakciji podrazumeva pisanje svih formi tekstova (kritika, ogled, esej i intervju) o prevashodno domaćem i regionalnom, ali i drugim filmovima svih rodova i vrsta. Od kandidata se očekuje odgovornost, ažurnost, posvećenost radu u redakciji, kao i poštovanje rokova za dostavljanje tekstova. Prednost će imati kandidati koji su studenti ili tek svršeni studenti.

Za prijavu na konkurs potrebno je popuniti prijavni obrazac na linku >> i poslati kritiku jednog domaćeg filma po sopstvenom izboru (od 600 do 700 reči). Prijavni obrazac i kritiku potrebno je poslati na e-mail adresu redakcije Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a mejl nasloviti POZIV ZA SARADNIKE 2023. – FILMOSKOPIJA. Ukoliko kandidat već piše i objavljuje kritike, eseje i/ili teorijske tekstove o filmu, to je potrebno naglasiti u prijavi, te dostaviti linkove ka objavljenim tekstovima ili poslati najviše dva fajla u istom mejlu u kojem se nalazi i prijava.

Po završetku poziva, kandidati koji budu odabrani u uži krug biće pozvani na razgovor sa urednikom i koordinatorima, dok će svi prijavljeni kandidati putem mejla biti obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 15. jula 2023. godine.

Osnovana 2019. pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, Filmoskopija objavljuje filmsku kritiku, eseje i intervjue. Portal ima za cilj razvijanje kritičke misli kod mladih, te unapređenje filmske kritike i esejistike u Srbiji. Radom Filmoskopije koordinira Nezavisni filmski centar Filmart. Više informacija o portalu Filmoskopija možete pronaći ovde >>

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..