0091Festival je otvoren u 11:30 nastupima pobednika šou programa „Ja imam talenat“, muzičke radionice „Mari Mari“ i plesne grupe „2Hot4Stage“

Sedmi po redu Dečiji filmski festival KIDS FEST otvoren je 17. oktobra u Domu sindikata u Beogradu u 11 časova i 30 minuta.

Na otvaranju, pre projekcije filma „Mačka u Parizu“, nastupili su Milica i Nenad, pobednici drugog serijala najpopularnijeg šoua na planeti, „Ja imam talenat“, kao i muzička radionica „Mari Mari“ i plesna grupa „2Hot4Stage“. 

KIDS FEST se od 17. do 23. oktobra održava u Beogradu i Novom Sadu. U Beogradu pozornica najbojih filmskih ostvarenja za decu su bioskopi Dvorana Doma sindikata, „Roda Cineplex“, „Multiplex Kolosej“ i „Ster Cinemas“. U Novom Sadu pozornica KIDS FESTA je „Arena Cineplex“.

Na ovogodišnjem Dečijem filmskom festivalu gledaoce i gledateljke očekuje 12 filmskih premijera iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Najveći broj ostvarenja iz programa biće sinhronizovan na srpski jezik.

Osim filmskog programa, deo KIDS FESTA su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice, koje se od 17. do 21. oktobra održavaju u holu Doma sindikata. Držeći korak sa aktuelnim temama i izazovima sa kojima se suočavaju deca i mladi, KIDS FEST u saradnji sa Fondom B92 i Save the Children Norway organizuje radionicu bezbednog korišćenja Interneta.  Dečaci i devojčice će imati priliku da se oprobaju na igračkim kozolama WII i KINETIC, i kreirajući virtuelne profile nauče kako da bezbedno koriste Internet.

U radionicama i igraonicama ove godine učestvuju i „Politika“ i njena rubrika „Politika za decu“, Agencija za bezbednost saobraćaja, Francuski kulturni centar, Crveni krst Beograda, Beogradski ekološki centar, a tu su i brojne škole plesa, sporta, glume i kreativnosti.

Dečiji filmski festival KIDS FEST je promotivni, dečiji, umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. Postoji kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu, a samim tim i pripremio buduću odraslu filmsku publiku, kao i buduće filmske autore i stručnjake. Ovaj festival proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.

Generalni sponzor 7. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA je kompanija „Kraš“ sa novom čokoladom Čoksa.

Sve informacije o programu festivala nalaze se na adresi www.kids-fest.com
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..