Najveći baletski klasici ekskluzivno će i ove sezone, po deveti put biti prikazani u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu. Sezona uživo iz Boljšoj teatra počinje 7. novembra vrhunskim spektaklom virtuoznosti i liričnosti u baletskom klasiku ,,Spartak” Arama Khaktarijana, koji je na repertoaru od 16 časova. Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS. U carskom Rimu na čelu sa Krasom, Spartak i njegova supruga Frigija osuđeni su na ropstvo i razdvojeni su od trgovaca robljem.

Njegova ljubav prema njoj i želja za slobodom doveli su ga do pobune protiv rimske vojske uz pomoć ostalih zarobljenika. Ali izdajnička Egina, koja želi da svrgne Krasa i stekne moć, stajaće na putu Spartakovom planu. Ogromna scena i spektakularni efekti Spartaka postavljeni su prema vrhunskoj partituri Arama Hačaturjana. Sa neverovatnim prikazom moći četiri vodeća plesača do celog korpusa i njihovim strastvenim pas de deu, Spartak je vrhunski spektakl virtuoznosti i liričnosti stvoren u Boljšoj teatru.

Jedan od najvećih klasika na svetu, zasnovan na Hofmanovoj priči ,,Krcko Oraščić” uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog uz očaravajuće scene i kostime, na repertoaru je 12. decembra. Glamurozni triptih ,,Dragulji” nastao je kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu. Očaravajuće tri scene praćene muzikom trojice esencijalnih kompozitora Fore, Stavinskog i Čajkovskog gledaćemo 23. januara. Najomiljenija baletska predstava u klasičnom kanonu, postavljena na partituru Čajkovskog ,,Labudovo jezero” na repertoaru je 27. februara i predstavlja primer dramatične napetosti i lepote pokreta koja zaustavlja dah.

Isečak iz baleta „Sparkat“: link >>

Ljubitelji baleta imaće prilike da dožive nestvarne trenutke, kroz baletske pokrete najboljih solista i trupa Boljšoj teatra na velikom platnu. Francuski koreograf Pjer Lakot briljantno je kreirao zaboravljeno remek-delo ekskluzivno za Boljšoj balet pre skoro dvadeset godina, a na veliko platno Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa ,,Faraonova kći“ stiže 1. maja sa spektakularnim plesom i scenama koreografiranim za skoro celu Boljšoj grupu. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa kao i putem CineplexxRS aplikacije.

Pojedinačna cena ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok je cena za kupovinu ulaznica za celu sezonu 1.000 dinara po ulaznici.

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..