Treći put u Beogradu, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), koji se u celom svetu obeležava 17. maja, pozivamo Vas na Falafel - Festival jevrejskog i izraelskog LGBTI filma koji se održava 15. i 16. maja 2021. godine u Kulturnom centru Grad (KC Grad), Braće Krsmanović 4, Beograd. Otvaranje festivala je u subotu, 15. maja 2021. godine, u 17 časova. FaLaFel je dvodnevni festival koji se organizuje povodom Međunarodnog dana protiv homofobije, bifobije i transfobije. Festival funkcioniše kao most koji povezuje društvo u kome živimo sa izraelskom, jevrejskom i LGBT+ kulturom i zajednicama.

Festivalski program uključuje projekciju filmova, izraelsku i jevrejsku kuhinju, izložbu fotografija i druge kulturne i društvene aktivnosti. Program se dotiče različitih društvenih pitanja u kontekstu borbe protiv predrasuda, diskriminacije, antisemitizma i ksenofobije i ohrabruje publiku da razvija kritičko mišljenje u odnosu na ova pitanja.

Organizator festivala je NVO Haver Srbija, u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu, Merlinka filmskim festivalom, ROI zajednicom za grasrut programe i NVO XY Spektrum.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..