Ponovo je aktivna Sala srpskog filma u beogradskoj Kombak dvorani. Počev od danas, 22. aprila, pa zaključno sa sredom, 28. aprilom, u prilici ste da na projekcijama koje će svakog dana počinjati u 14:40 pogledate nagrađivanu i hvaljenu manjinsku srpsku koprodukciju, nastalu uz podršku i Filmskog centra Srbije – igrani film  „Malmkrog" reditelja Kristija Pujua. Film traje 200 minuta. Reč je o koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH. Malmkrog je zasnovan na filozofskom delu „Tri razgovora" Vladimira Solovjova, a realizovan je u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH. 

Producent je Anka Puju sa kompanijom Mandragora (Rumunija), izvršni producent Anamaria Antoči, a koproducenti su Milan Stojanović iz Sense Production, Ivica Vidanović iz Cinnamon Film (Srbija), Jorgen Andersen iz kompanije Doppleganger (Švedska), Dan Vešler iz Bord Cadre Films (Švajcarska), Mirsad Purivatra iz Produkcije 2006 (BiH) i Labina Mitevska iz Brothers and Sisters Mitevski (Severna Makedonija).

Na Malkmkrogu su radili srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, komputerske vizuelne efekte kreirali su Živa Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera Tebe poem Stevana Stojanovića Mokranjca. Pored toga, na filmu su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala. Filmski centar Srbije podržao je projekat ovog filma (tada pod nazivom Letinjikovac) na Konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija u 2018. godini.  Kristi Puju osvojio je Plaketu „Zlatni medved" za najboljeg reditelja u novouspostavljenom takmičarskom programu „Susreti" Berlinskog filmskog festivala prošle godine.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..