Centar beogradskih festivala Vas obaveštava da će se ovogodišnji Međunarodni filmski festival - FEST, održati u pomerenom terminu u odnosu na uobičajen. Prateći kalendar održavanja velikih svetskih filmskih manifestacija - filmski festival u Berlinu pomeren je za mart, dodela Oskara za april, Kanski festival za jun -  i FEST će najverovatnije biti održan od 2 do 11. aprila. Smatra se da će u prilog novim terminima održavanja manifestacija ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice vakcinacije protiv COVID-19 koja u Srbiji uzima zamah, a svakako će bitu još masovnija u februaru i martu, kako kod nas u zemlji, tako  i u inostranstvu.

Uz povoljnije vremenske uslove i manje zaraženih, a pretpostavlja se i relaksaciju mera, nadamo se se da će publika  moći bolje da  oseti festivalsku atmosferu.
 
Plan je da se program FEST-a prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen.
 
Takođe, realizacija jjubilarnog 30. izdanja Beogradskog letnjeg festivala BELEF-a, planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom i sa podnaslovom Beogradska letnja scena. Naglasak će ubuduće znatno više biti na pozorištu, i na ovaj način nastavlja se prošlogodišnju ideju okupljanja ne samo gradskih već i teatara iz ostalih delova Srbije, u nekoj vrsti produžetka redovne sezone i selekcijom najatraktivnijih predstava koje će se igrati na otvorenom na više punktova u Beogradu
 
Sekretarijat za kulturu grada Beograda je raspisao redovni godišnji konkurs, koji će biti otvoren za prijave do 1. marta.

 





<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..