Da bi se prilagodili novim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, organizatori "Dead Lake Horror & Wine" filmskog festivala su ovogodišnji program podelili na dva dela. Prvi deo programa prikazan je u bioskopu Abazija na Paliću, od petka 27. do nedelje 29. novembra. Drugi deo programa publika će moći da gleda sledećeg vikenda, a program će biti blagovremeno objavljen. Na festivalu Dead Lake 666 tokom proteklog vikenda prikazani su filmovi „Igra strave“ („Come play") reditelja Džejkoba Čejsa, potom film argentinskog reditelja Pabla Paresa „Ja sam toksičan“ („I am toxic“), kratki film Miroslava Lakobrije "Krvave kokice" (Bloody popcorn") i “Čistilište” (“C.L.E.A.N."), psihološki horor o zastrašujućoj terapiji koja se primenjuje na mladima u sanatorijumu, čiju režiju potpisuje Aurelio Toni Agliata.

Tokom sledećeg vikenda publika će gledati još 3 tri dugometražna i jedan kratki film. Očekuje nas „Posednik“ („Possessor“) reditelja  Brendona Kronemberga, sina čuvenog Dejvida Kronenberga. Film “Posednik” prati agentkinju elitne tajanstvene korporacije koja koristeći neuralne implante zaposeda tela drugih ljudi, i tera ih počine ubistva bogatih klijenata.

Na programu je i premijera američkog filma „Sam“ („Alone“), reditelja Džonija Martina, sa Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi. Kada dođe do izbijanja epidemije, Ejdan se zabarikadira u svom stanu. Njegovu zgradu preplavljuju zaraženi Vrištači, a kako se svet raspada i nastaje haos, on ostaje potpuno sam u borbi za život.

Kratki ispitni film druge godine filmske produkcije FDU "Ludnica subotnje večeri" reditelja Gorana Nikolića. Glavne uloge tumače Andrea Ržaničanin, Gordana Paunović, Matea Milosavljević i pevačica Kija Kockar, koja u filmu zapravo glumi sebe. Inspiracija za film Ludnica subotnje večeri bio je svetski poznat film Mamurluk u Las Vegasu.

Poslednja projekcija drugog dana Festivala je premijera američkog filma „Sam“ („Alone“), reditelja Džonija Martina, sa Tajlerom Pozijem i Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi. Kada dođe do izbijanja epidemije, Ejdan se zabarikadira u svom stanu. Njegovu zgradu preplavljuju zaraženi Vrištači, a kako se svet raspada i nastaje haos, on ostaje potpuno sam u borbi za život.

Novitet na Festivalu je segment „Dead Lake za mlade“ a biće prikazan film „Pinokio“ („Pinocchio“) čuvenog Matea Garona.

Festival će zatvoriti film australijskog reditelja Marka Sevidža "Put pročišćenja" („Purgatory road") u kome psihotični sveštenik i njegov brat kreću u krstaški rat da oslobode grešnike posebnim načinom ubistva koji su sami osmislili.
Organizator festivala je producentska kuća "Art & Popcorn", a ove godine ulaz za sve projekcije je besplatan.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..