Zasnovan na istinitim događajima “Streljcov” je priča o jednom od najboljih i najkontroverznijih fudbalera u istoriji ruskog i svetskog fudbala, koji će se od 5. novembra naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. Fantastični Aleksandar Petrov se našao u ulozi Eduarda Streljcova, koji je za kratko vreme prošao put od „ruskog Pelea" i jednog od najboljih igrača te zemlje, preko sibirskih gulaga gde je služio kaznu za zločin koji možda nije počinio, do trijumfalnog povratka na teren. Vrhunac reprezentativne karijere Streljcov je dostigao 1956. godine na Olimpijskim igrama u Melburnu, kada je Sovjetski Savez osvojio zlatnu medalju, pobedivši u finalu Jugoslaviju.

Na turniru Streljcov nije igrao samo finalni meč, tako da nikada nije dobio medalju (medalje su uručivane samo igračima koji su igrali finale), ali je bio jedan od najzaslužnijih za važne pobede na turniru.

Mladi fudbaler je smatran „ženskarošem", voleo je da pije i da se zabavlja, nije voleo pravila i ograničenja. Sa svetlom kosom i frizurom poput Džejmsa Dina, Streljcov je odudarao od slike uzornog sportiste komunističkog sistema. I pored svih „mana", Streljcov je bio uzor mladima. Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav.

Trejler: ovde

Film koji je osvoijo srca publike u Rusiji, u domaće bioskope stiže 5. novembra.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..