nuznoubistvoVinsent Galo u napetom političkom trileru Jeržija Skolimovskog...Nakon što ga je u Avganistanu zarobila američka vojska, Muhameda transportuju u logor na tajnoj destinaciji u Evropi. Kada se vozilo kojim putuje slupa, on se iznenada nađe na slobodi.
Muhamed se nalazi u bekstvu u snegom prekrivenoj šumi, svetu potpuno drugačijim od rodne pustinje koju poznaje. Dok ga vojska koja zvanično ne postoji neumoljivo progoni, Muhamed mora da se suoči sa tim da je neophodno da ubija kako bi preživeo.

Ulogu Muhameda u trileru „Nužno ubistvo“ igra američki glumac Vinsent Galo, ne progovarajući ni jednu reč tokom celog filma. Ovaj film poljskog reditelja Jeržija Skolimovskog, koji se pre nekoliko godina vratio filmu nakon 17 godina pauze, jedino je ostvarenje u istoriji Venecijanskog filmskog festivala koje je osvojilo dve najvažnije nagrade – Specijalnu nagradu žirija i Nagradu za najboljeg glumca.

„Nužno ubistvo“ trijumfovalo je i na ostalim festivalima tokom 2010. godine – na dodeli Poljskih filmskih nagrada i na festivalu u Mar del Plati, a bilo je i deo glavnih programa većine najvažnijih festivala širom sveta.

„Nužno ubistvo“ će se naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru Dvorane Kulturnog centra od 25. avgusta.

Trejler možete videti na adresi
http://www.youtube.com/watch
<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..