„Hepiend“ od 21.12. u bioskopima -  Austrijski reditelj Mihael Haneke, publici poznat kao reditelj koji pokreće društvena pitanja i oslikava osećanja otuđenosti koje pojedinci doživljavaju u modernom društvu, predstavlja još jednu priču slične tematike u svom najnovijem filmu „Hepiend“, koji stiže u domaće bioskope u četvrtak 21. decembra. „Hepiend“ je satirična drama o imućnoj francuskoj porodici koja živi „pod staklenim zvonom“ u severnoj Francuskoj, nesvesna ljudske bede koja je prisutna u migrantskim kampovima oko lučkog grada Kale, nekoliko kilometara od njihovog doma. Scenario i režiju za film potpisuje Mihael Haneke, a u glavnim ulogama ćemo gledati Izabel Iper, Žan-Luja Trentinjana, i Metjua Kasovica.

Iako se Žan-Luj Trentinjan povukao iz sveta filma 2003. godine, on isključivo prihvata angažmane na poziv Mihael Hanekea. On smatra da je Haneke najvažniji živi reditelj i kaže kako bi glumio za njega u bilo kom filmu, bilo kakvu ulogu, dok Haneke vidi Trentinjana kao jednog od ličnih favorita svih vremena, rame uz rame sa Marlon Brandom.

Domaća publika imala je priliku da pogleda film „Hepiend“ u okviru 23. Festivala autorskog filma, gde se istakao kao najgledaniji film.

„Hepiend“ će se naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka 21. decembra, i to u Beogradu u bioskopima Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica i „Vlada Divljan“, kao i u Nišu u bioskopu Vilin grad.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..