Karte za Festival muzičkog filma, 13-17. septembar, su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 250 dinara po projekciji. Dokumentarni filmovi su na programu od 19, a igrani od 21 sat, uz izuzetak otvaranja i filma Supersonic-Oasis. Drugo izdanje Festivala muzičkog filma-Paralelne vizije, počinje u sredu, 13. septembra, u 21 sat, u bioskopu Doma omladine Beograda, projekcijom dokumentarca o kultnom bendu Oasis. U četvrtak, 14.9, publika je pozvana da se od 18 časova, u holu DOB-a uključi u tribinu o uticaju Brit-popa, koju će voditi Branko Rosić, zamenik gl. i odgovornog urednika Nedeljnika.

Nakon tribine sledi Pulp-Film o životu, smrti i supermarketima, dirljiv dokumentarac o životu običnih ljudi u Šefildu, čuvenom britanskom sastavu i njihovom talentovanom i neobičnom frontmenu Džarvisu Kokeru (Jarvis Cocker).  

Do nedelje, 17.9, svake večeri će biti prikazana po dva filma, i to dokumentarni od 19 i igrani od 21 sat, kao i po jedan kraći muzički film, u okviru prve večernje projekcije.

Ljubiteljima rokenrol kulture, pored filmova o Oasis i Pulp, svakako preporučujemo i fotografsko remek delo SHOT! (15.9, petak, 19č), kao i biografski Danny Says, o menadžeru Ramonsa (16.9, subota, 19č), dok će većina publike sigurno uživati uz Itana Houka kao Četa Bejkera u filmu Born To Be Blue, koji zatvara festival u nedelju, 17.9, od 21 sat.

Pogledajte (i slobodno preuzmite) koji film iz ovogodišnje selekcije preporučuje Dimitrije Vojinov i zašto: ovde

Program po danima: ovde

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..