Domaći igrani film „Nigde“, po scenariju i u režiji Predraga Velinovića, imaće svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Montrealu. Filmski festival u Montrealu održava se od 24. avgusta do 2. septembra, a srpski film biće prikazan u programu FOCUS ON THE WORLD GREATS CINEMA. To je program koji prikazuje najnovija ostvarenja uglednih filmskih autora, koji su i svojim prethodnim radovima bili prisutni na montrealskom filmskom festivalu. Srpska publika imaće prilike da film „Nigde“ prvi put pogleda na Glumačkim svečanostima u Nišu. Festival posvećen glumcima u ovom gradu održava se od 24. do 30. avgusta.

Među ostalima, za nagrade će se takmičiti i glumci filma „Nigde“, Nebojša Milovanović, Marija Bergam, kojoj je ovo prva filmska uloga, Miloš Samolov, Erol Kadić, Boris Šavija, i drugi glumci ovog filma. Novi domaći film, „Nigde“, prikazuje se na niškoj tvrđavi u subotu, 26. avgusta.

Tako će, gotovo istovremeno, film „Nigde“ biti i pred domaćom i pred svetskom publikom.

Film je produciran od strane beogradske producentske kuće SIRIUS PRODUCTION, distributer je OKTOBAR FILM iz Beograda, a film je sufinansiran od strane Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture Republike Srbije.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..