Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će se premijera dugo očekivanog akcionog filma "MUMIJA" (THE MUMMY) održati u sredu, 7. juna u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Mne Delta City (Podgorica) i Cineplexx Priština. Karte za premijeru su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajnama navedenih bioskopa. Tom Kruz predvodi glumačku ekipu u spektakularnoj, novoj filmskoj verziji legende koja je fascinirala kulture širom sveta od nastanka civilizacije: „Mumiji“.

Naizgled bezbedno smeštena u grobu duboko ispod pustinje, drevna princeza (Sofija Butela) kojoj je sudbina nepravedno oduzeta, budi se u današnje vreme i sa sobom donosi zlo koje je raslo preko hiljadu godina i užase koji prkose ljudskom poimanju. Od očaravajućih pustinja Srednjeg Istoka, kroz skrivene lavirinte ispod današnjeg Londona, „Mumija“ donosi iznenađujući intenzitet i balans čuda i uzbuđenja u maštovitom novom filmu koji uvodi novi svet bogova i čudovišta.

Pored Toma Kruza i Sofije Butele, u filmu glavne uloge tumače i oskarovac Rasel Krou, Anabel Volis i Džejk Džonson. 

Samo u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center 7. juna u periodu u 19 do 20 časova, posetioci će imati priliku da osete duh drevnog Egipta, uz pravu egipatsku kraljicu i mumiju, koje će se fotografisati sa prolaznicima. 

Ljubica Dolašević, poznata dizajnerka i kostimograf, za ovu priliku je oživela egipatsku kraljicu Amanet i moćnu mumiju, kroz kostime koje je napravila tako autentično, da ćete se osetiti kao da ste deo tog tajanstvenog sveta.
     
Ljubica Dolašević je počela da se bavi kostimografijom pre 8 godina, tokom studiranja, prvobitno iz hobija.

Nakon osvojenih brojnih nagrada na takmičenjima za mlade dizajnere, odlučuje da svoj hobi pretvori u profesiju. Radila je na brojnim studentskim filmovima, pozorišnim predstavama, promocijama filmova i knjiga, organizovala je modne revije, a godinama unazad izrađuje kostime za festivale poput "Vitezfesta", "Festivala srpskog filma fantastike", kao i svih događaja u okviru njene organizacije "Valinor".

Ljubica je osvojila preko 20 nagrada iz domena kostimografije, od kojih je najznačajnija učešće na Londonskom ComicCon-u na kojem je predstavljala Srbiju. Poslednjih par godina počasni je gost brojnih konvencija u regionu na kojima prezentuje svoj rad, organizuje radionice, kao i predavanja na temu kostimografije.
 
Ukoliko propustite premijerno prikazivanje filma, "MUMIJA" od 8. juna stiže i na redovne bioskopske repertoare. 

Trejler filma:
https://www.youtube.com/watch?v=SbNV4skqUts

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..