U staropazovačkoj Pozorišnoj sali u utorak 21. februara 2017. u 17 i u 20 sati, biće održane svečane predpremijere domaćeg filma Povratak (The Retrurn). Ovo je debitansko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića iz Stare Pazove. Film će narednih dana, posle predpremijera, biti prikazan i u Novoj Pazovi i u Banovcima. Glavnu ulogu igra Lazar Rockwood, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109 film u karijeri, prvi u Srbiji, i na srpskom jeziku.

Uz njega tu su i velika glumačka imena Holivuda, Džon Sevidž - John Savage (velikan iz Holivuda, sa glavnim ulogama u filmu Kosa, u Lovcu na Jelene, Marijanini ljubavnici, Kum 3, Tanka crvena linija i još više od 100 filmova), Majkl Pare - Michael Pare (zvezda Holivuda sa glavnim ulogama u mnogim filmovima i ultimativnim filmom osamdesetih Vatrene ulice - Streets of Fire) i jedan od najznačajnijih kanadskih glumaca Nik Mankuso - Nick Mancuso.

Ovo je poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda i prvi film Dubravke Mijatović nakon 2003. godine i predstavlja njen povratak na srpski film. Tu je Radivoje Raša Bukvić naš glumac koji stvara veliku karijeru u svetu gde je snimio i ulogu uz Brusa Vilisa u Umri muski 5 - Dobar dan da se umre muški, pa Vesna Stanojević naša profesorka glume iz Londona, poznata kod nas kao glavna glumica, partnerka Dragana Nikolića u Poslednji krug u Monci, rok legenda Bora Đorđević, Rada Đuričin, Marko Adžić, Gorajana Janjić, kao i staropazovački glumci Marka Hlebjan, Vladimir Kerkez, Aleksander Bako i drugi.

Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, muziku u filmu izvode grupa Vrane Kamene, Ivana Jordan i ansambl Banatski kicoši. Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac, kostime potpisuje Ivana Vukajlović Simić, scenografiju Vladimir Kepić, a producent filma je Miodrag Jakšić.

Film Povratak je svojevrsna psihološka studija, ispričana trilerskim žanrovskim obrascem, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog. Za njim, iz Amerike, dolaze njegovi prijatelje ne bi li ga vratili nazad...

Adresa internet prezentacije filma: ovde     

Prvi trejler filma: ovde

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..