starKonvencija posvećena epskoj sagi „STAR WARS" je prvi događaj i prvo okupljanje ljubitelja takve vrste u našoj zemlji. U SAD godišnje se održava sličan događaj pod nazivom Star Wars: Celebrations.

Takođe, I neke druge, mahom evropske zemlje imaju sada već dugu tradiciju obeležavanja filmske sage čija je popularnost počela 1977. godine I do danas nije prestala. Naprotiv, stalnim dodavanjem sadržaja celokupnoj priči, objavljivanjem novih knjiga, stripova, video-igara, serija I ostalih multimedijalnih sadržaja, koji odmah postaju prihvaćeni kao nova poglavlja u celokupnoj priči od strane obožavalaca, popularnost "Ratova zvezda" sve više raste, privlačeći I nove generacije.

 

Imajući upravo sve ovo u vidu, osmislili smo jedinstveno okupljanje pod nazivom "Star Wars Fan Konvencija". Ona bi podrazumevala celodnevni program koji bi sadržao pet predavanja o različitim aspektima "Ratova zvezda", potkrepljenim audio-vizuelnim materijalom (video snimcima, muzikom, kostimima, kolekcionarskim predmetima, knjigama I dr.), kao I nagradnim kvizom na kraju celog događaja koji bi celu atmosferu Konvencije veoma obogatio. Takođe, za vreme cele Konvencije, bila bi aktivna svojevrsna berza kolekcionarskih predmeta, gde posetioci mogu doneti delove svojih kolekcija za razmenu.

 

Poseban deo Konvencije je I izložba radova škole I radionice crtanja stripa I ilustracije "Đorđe Lobačev", kao I celodnevna radionica stripa.

plakat

 

19.06.2011. (11h - 21h) Velika sala SKC Beograd

Organizatori: Nemanja Ćalić i Vladimir Vesović

Logistička podrška: Srećna galerija SKC


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..