Film reditelja Danila Bećkovića "JESEN SAMURAJA" ovog vikenda počeo da se prikazuje u bioskopima širom Hrvatske i naišao je na pozitivne reakcije, kako kritike, tako i publike. U nastavku izdvajamo nekoliko komentara hrvatske filmske kritike: “Odlično je režiran i glumljen, sniman na lokacijama koje danas rijetko viđate u srpskim filmovima, a slika društva u tranziciji u drugom planu nevjerojatno je subverzivna. Svi moraju raditi dva posla da pristojno žive, pa čak i policija”, napisao je Nenad Polimac za Jurarnji.hr.

Boris Homovec, za Telegram.hr između ostalog napisao je: "Uistinu je fascinantno kako je glavni glumac Petar Strugar uspio u gotovo godinu dana intenzivnih fizičkih priprema istesati tijelo sa zavidnim pločicama, ali i trenirati karate, boks i jiu jitsu. Pripremajući se, odgledao je dosta snimaka borbi, razgovarao s mnogim karatistima i boksačima, informirao se i o bushidu, samurajskom načinu života. I to fascinantno izgleda, snimljeno i montirano, uz dobru glazbenu kulisu. Iako nikada nisam bio fa karate filmova, a Bruce Leea sam zaobilazio u velikom luku, gledajući "Jesen sanuraja" nije mi bilo ni trunke dosadno, dapače navijao sam za glavnog junaka i žalio ga kad bi ga prebili "kao vola u kupusu"."

JESEN SAMURAJA je ljubavna priča sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Glavni junak, Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija.

 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..