Rezervacija ulaznica za 7. Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest", koji se održava od 15. do 18. novembra u Domu omladine Beograd, otvorena danas, a program festivala se može pronaći na zvaničnoj stranici manifestacije na kome se vrši i rezervacija ulaznica. Svi sadržaji su besplatni, ali zbog kapaciteta raspoloživih sala, prednost će imati posetioci koji su blagovremeno rezervisali i preuzeli ulaznice, navedeno je u saopštenju organizatora.

U okviru filmskog programa biće prikazano 11 ostvarenja iz ove i prethodne godine, koji su nagrađeni na prestižnim festivalima širom sveta, dok će u takmičarskom programu posetioci moći da vide izbor najboljih filmova sa međunarodnog konkursa na koji je stiglo preko 1.450 filmova iz 98 država, u kategorijama animiranog, kratkog, omladinskog, srpskog filma, kao i filmova do jednog minuta i filmova o prirodi.

Festival će otvoriti nagrađivani film "Harmonija sa deponije".

Na repertoaru će biti i film u izvršnoj produkciji Leonarda Dikaprija "Hvatanje sunca", kao i najnoviji filmovi u produkciji "Venus projekta" i Jan Artis Bertrana, poznatog francuskog fotografa, kao i novi film Denisa Delestraka o stvarnoj ceni transporta jeftine robe koja dolazi iz različitih krajeva sveta.

Ovaj deo programa će obogatiti i projekcija filmova o pticama - jedan sa kanala "Diskaveri" i drugi film srpske produkcije "Ravnica bez ptica?".

Obrazovni program i ove godine donosi pregršt radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u prepodnevnom programu, dok će studenti moći da slušaju predavanje profesorke Klaudije Zanfi o projektima urbanog ozelenjavanja u Milanu, kao i panel diskusiju na temu "Zašto životna sredina nije atraktivna na medijskom tržištu?"

Ovogodišnji "Green fest" se održava uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog instituta, Delegacije Evropske unije i EU info centra, Fondacije Hajnrih Bel, Regionalnog centra za životnu sredinu i Evropske mreže za klimatsku akciju.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..