Leskovački internacionalni festival filmske režije je manifestacija međunarodnog karaktera. Pokrenuta je 2008. godine i promoviše filmske stvaraoce i njihova dela iz ex-jugoslovenske regije. Svojim sadržajem doprinosi afirmaciji filmske umetnosti i bioskopske kulture. Organizator Festivala je Leskovački kulturni centar. Na festivalu je u proteklih osam godina prikazano preko 200 filmskihostvarenja iz zemlje i regiona, a filmove i prateći program videlo je blizu 40.000 posetilaca. Festival su od početka finansirali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Leskovac, kao i veliki broj privrednih i medijskih sponzora iz cele Srbije.

U okviru takmičarskog programa, dodeljuju se nagrade:

Glavna nagrada festivala  Grand Prix Živojin Žika Pavlović

Druga i treca nagrada za režiju Živojin Žika Pavlović kao i dve glumačke nagrade: Zlatni lešnik za najbolju mušku ulogu i  najbolju žensku ulogu. O nagradama će odlučivati tročlani, regionalni žiri.

U zvaničnoj selekciji  ovogodisnjeg 9. LIFFE festivala biće prikazano 12 filmski ostavrenja od toga 7 premijerno u Srbiji.  Ovogodišnja selekcija sastavljaena je od filmova koji su sa velikim uspehom prikazani na svetskim festivalima.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..