Od 23-26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ biće održan prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam. Jedan od pratećih programa Festivala je i programska celina pod nazivom Work In Progress u kojoj će publika moći da se upozna sa dokumentarcima koji su trenutno u nastanku. Gosti DokʹnʹRitam festivala u nedelju 26. juna u 17 časova u Klubu-knjižari Magistrala biće autori filma Nebeska tema – dokumentarac o Vladi Divljanu Mladen Matičević i autori filma Iza horizonta, koji je posvećen Lazi Ristovskom, klavijaturisti sastava Bijelo Dugme i SMAK, Ivan Grlić i Sanda Ristovski.

Autori će govoriti o toku snimanja ovih filmova, svom pristupu i o poziciji ovog filmskog žanra u Srbiji.

Mladen Matičević je jedan od članova žirija prvog Festivala muzičkog dokumentarnog filma čiji je cilj da se mladi upoznaju sa kultnim muzičkim pravcima, bendovima i izvođačima ali i sa ovim aktuelnim filmskim žanrom koji je u poslednjih pet godina osvojio tri Oskara (Searching for Sugar Man, 20 Feet from Stardom, Amy).

DokʹnʹRitam je prvi festival ovakve vrste u Srbiji a pošto se održava u najvećem studentskom kampusu na Balkanu jedna od misija festivala jeste da se studentska populacija vrati pod okrilje urbane kulture, istakao je Igor Toholj programski direktor festivala.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..