Novi program Doma omladine Beograda - Festival subverzivnog filma "PLAN B" počinje u petak, 27. maja i do ponedeljka 30. maja će kroz filmske, tribinske i art programe otvoriti raspravu o tome da li je drugačiji svet u kome svi živimo ipak moguć. Prikazujemo provokativne i politički nekorektne dokumentarce i igrane filmove, koji se bave najaktuelnijim političkim i društvenim temama današnjeg sveta.

Burne tribine i razgovore sa zanimljivim gostima, o političkim pokretima i evropskim dešavanjima koja nude alternative globalnom neoliberalnom kapitalizmu. Kao deo subverzije koju spremamo, tokom trajanja PLANA B u Domu omladine Beograda biće postavljena i provokativna umetnička instalacija Neona & Linncha (Sanje Stojkov i Vanje Vikala) "Human-powered".

"Okruženi smo primerima neopravdane demonstracije moći, elite koja jaše običnog čoveka, tretiranja ljudi kao resursa. Instalacija je osvrt na društvo koje je naviknuto da samo potvrdno klimne glavom kada vidi nekoga ko gazi ljude oko, ili ispod sebe da bi stigao do svog cilja.",kažu ovi umetnici povodom učešća u PLANU B. 

Film koji će otvoriti festival, u petak 27. maja od 20h, je "Ovo je državni udar" u režiji Teopi Skarlatos. Pre projekcije, od 18č u Holu ispred Velike sale DOB-a, ova rediteljka i aktivistkinja Sirize, učestvovaće u tribini "DA LI REGIONU TREBA NOVA SIRIZA?", zajedno sa Nikom Kovač, Inicijativa za demokratski socijalizam, Slovenija i Matijom Medenicom, Marks21, Srbija.

Sutra od 22č na programu je film: "Sklonište" (Shelter, Švajcarska, 2015), u režiji Fernarda Melgara, koji prati život imigranata beskućnika tokom zime, u švajcarskom gradu Lozana. Pošto u prihvatilište ne može da stane više od 100 ljudi, osoblje svake večeri sprovodi selekciju ko može, a ko ne može unutra.

Dom omladine Beograda vas poziva na četiri dana radikalnog preispitivanja svetskog poretka i sopstvenih stavova i ubeđenja kroz sadržaje koji nude umetničke, političke i životne alternative, te priliku da ih bolje upoznamo pre nego što ih čvrsto prigrlimo ili zauvek odbacimo.

PROGRAM FESTIVALA "PLAN B": OVDE

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..