Pobednički film jedanestog izdanja filmskog festivala Slobodna Zona, prema glasovima publike je Dugme od sedefa, dokumentarni film Patrisija Guzmana čije su projekcije rasprodate u  svim salama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

 

Patrisio Guzman je legendarni čileanski reditelj i u ovom filmskom eseju nastavlja da se bavi turbulentnom istorijom otadžbine koju je napustio posle vojnog puča 1973. godine. Sećanje, koje Guzman priziva naracijom iz off-a i spektakularnim snimcima skoro 4000 km čileanske obale Tihog okeana, seže mnogo dalje u prošlost – u same dubine okeana i neistražene predele kolektivnog sećanja.

 

Prema glasovima gledalaca Slobodne Zone na drugom mestu nalazi se film Mustang sa prosečnom ocenom 4,72, slede Ovnovi sa 4,54, Ples sa Marijom 4,48 i film Taxi sa ocenom 4, 36.

 

Festival je održan u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u osam bioskopskih sala, a zatvoren u Dvorani Kultrunog centra Beograda filmom Yallah!Underground reditelja Farida Eslama, koji nam u ovom filmu predstavlja najuticajnijie i najprogresivnije muzičare aktiviste i umetnike arapske andergraund scene.

 

I ove godine, Slobodna Zona održaće na BIS projekcije filmova za koje je publika pokazala najveće interesovanje. Deo beogradske publike koji nije uspeo da dođe do karata za filmove Taxi, Mustang, Dugme od sedefa i Ovnovi, imaće priliku da ih pogleda 11. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.Filmovi će se prikazati po sledećem rasporedu:

 

15h – Ovnovi
17h – Taxi
19h – Dugme od sedefa
21h – Mustang

 

Jedanesto festivalsko izdanje podržalo Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, Rekonstrukcije Ženski fond, Francuski institut, Sekretarijat grada Beograda i Taff line!

 

Vidimo se u SLOBODNOJ ZONI!
freezonebelgrade.org

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..