Ustanova kulture gradske opštine Stari grad – Parobrod odmah po završetku svoje najznačajnije programske partnerske participacije, letnjeg festivala uličnog bioskopa Filmstreet, koji se završava u nedelju 13. septembra projekcijom filma “Sedam Veličanstvenih” baš ispred Parobroda na ćošku Jevremove i Kapetan Mišine, već u ponedeljak započinje svoju novu jesenju programsku šemu. “Vidimo se na posteru“ je izložba plakata nepostojećih domaćih filmova.

 

Filmova koji postoje samo u mašti svojih autora, filmova koji su na tim plakatima doživeli svoju jedinu realizaciju. U srpskoj kinematografiji većina ideja se završi samo na scenariju koji se ne realizuje ili čak samo na ideji. Ova izložba ima za cilj da pokaže kakve su te ideje i kakav bi srpski film mogao da bude kada bi raspolagao većim i boljim sredstvima. Ona ukazuje na mogućnosti koje će jednog dana možda biti stvarnost. Pored toga, osvrće se i na ono što su domaći filmovi bili u prošlosti praveći im duhovite posvete. Otvaranje izložbe ujedno će biti i otvaranje kino kluba “Parobrod” koji ovim projektom zvanično započinje svoj rad. Jer tamo gde postoje galerija i bioskop namenjen novom domaćem filmu, logično je da postoji i kino klub. O samom programu bioskopa, i aktivnostima kino kluba, više uskoro. Očekuju nas blok projekcije domaćih filmova „Pored mene“ i „Panama“ kao i nastavak saradnje sa redakcijom za istoriografiju RTS „Trezor“ kroz omaže glumcima bolje televizijske prošlosti.

 

U glavnim ulogama: Stevan Aleksić, Lazar Bodroža, Milica Mrvić, Ivan Velisavljević i Siniša Dugonjić, Raško Milatović i Bojana Radenović, Đorđe Peševski, Nenad Dickov, Romana Caran, Irena Gajić...

 

Reditelj izložbe: Kosta Peševski

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..