Horor "Zlokoban 2" u bioskopima od 3. septembra -  Gledajući istoriju čovečanstva možemo pronaći brojna predanja o različitim demonima i zlim stvorenjima gotovo u svakoj kulturi. Oni su postali deo folklora svih naroda i uprkos tome što možda imaju drugačije ime, njihovo delovanje je jednako zastrašujuće. Predstavljamo vam pet najstrašnijih demona:

 

Djinn - U zapadnim zemljama, Djinn je poznatiji kao „duh iz lampe“, dok prema Kuranu, oni imaju slobodnu volju isto poput ljudi. To znači da mogu da budu i dobri i zli, a u slučaju kad izaberu tamnu stranu, oni postaju zastrašujući. Njihova tela su sačinjena od vatre.

 

Incubus - Ovaj demon je poznat u više evropskih naroda i nije vezan za određenu religiju. Njegovo ime dolazi od latinske reči „incubo“ što znači noćna mora. Prema predanju, oni su uvek muškog pola i  napadaju žene.

 

Raiju - Japanska mitologija je puna zlih stvorenja, među kojima Raiju zauzima posebno mesto. Njegovo ime je kombinacija reči grom i zver, i najčešće napada ljude tokom grmljavine. Kako bi to izbegli, potrebno je da tokom nevremena spavate na stomaku.

 

Pazuzu - Drevni narodi su verovali da je Pazuzu demon koji predstavlja jugozapadni vetar koji donosi sušu ili grmljavinu. Često je bio povezivan i sa najezdom skakavaca, a prikazivan je kao konmbinacija ljudskog tela, lavlje glave i sa dva para krila.

 

Abaddon - Najčešće se može naći kod hrišćanskih naroda, pošto se o njemu govori u „Otkrovenju Jovanovom“. On je „kralj bezdana“ koja čuva sve izgubljene duše i zapovednik kuge. U ostalim religijama je poznat kao vođa Apokalipse.
 
Trenutno najaktuelniji demon nosi naziv Bagul i on se pojavljuje u nastavku jednog od najboljih horora decenije. „Zlokoban 2“ stiže u domaće bioskope od 3. septembra u kojem glavne uloge igraju  Šanin Sosamon i Džejms Ranson. Nakon šokantnih događaja iz prvog dela, zaštitnički nastrojena majka i njeni devetogodišnji blizanci nalaze se u ruralnoj kući dok zli duh Bagul nastavlja da ih prati.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..