Glumac i reditelj Radoš Bajić u četvrtak 18. juna od 20:00 sati u Art bioskopu Museumu (Etnografski muzej u Beogradu) otvoriće 4.festival evropskog filma ISTOK ZAPAD, pole čega će biti prikazan njegov film ZA KRALJA I OTADŽBINU. Ovogodišnja tema u fokusu je DRUGI SVETSKI RAT: RAZLIČITI POGLEDI 70 GODINA POSLE.

 

Tokom šest festivalskih dana u Beogradu biće prikazano 18 filmova u tri tradicionalne programske celine:

 

- LETEĆI CIRKUS EVROPE (evropski dečiji i porodični film) od 18 sati
- RASKRŠĆA (filmovi sa temom u fokusu) od 20 sati i
- TRANZICIJE (evropski žanrovski i autorski film) od 22 sata

 

U samoj završnici festival biće prizan i domaći višestruko nagrađivani film NIČIJE DETE, čiji reditelj VUK RŠUMOVIĆ će zatvoriti festival, baš kao i jedan od najvećih evropskih filmskih hitova u ovoj godini – film DVA ČAĐAVA DANA, britanskog reditelja Bena Pikeringa, sa Metom di Andjelom (serija HUSTLE) u glavnoj ulozi.

 

Po završetku festivalskog programa u Beogradu, ovaj društveno odgovorni festival se nastavlja u Nišu, gde će ovoga puta biti održana tradicionalna tribina na temu u fokusu. Poslednji segment festivala održaće se u Novom Sadu.

 

Organizatori festivala su TANGRAM CENTAR i ALPE ADRIA CULTURE NETWORK u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, Niškim kulturnim centrom, Kupina filmom, Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu i Medija reform cenrom iz Niša.


Ovogodišnji festival podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i beogradske opštine Stari grad.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..