U okviru programa prvog Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF), koji će se održati se od 10. do 14. juna, biće prikazano 38 filmova na tri lokacije: Dom kulture Zvečan, Mitrovački dvor u Kosovskoj Mitrovici i bioskop na otvorenom na platou kod Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.  Publiku očekuje raznovrstan program sastavljen od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane recentne produkcije uz odličan izbor sinronizovanih 3D crtanih filmova, ali veoma kvalitetna autorska evropska ostvarenja.

 

Program Festivala otvoriće 10. juna u 21h u bioskopu na otvorenom hit-film Darka Bajića “Bićemo prvaci sveta“, a do 14. juna biće prikazano još 9 domaćih igranih ostvarenja novije produkcije: “Mali Budo”, “Mamaroš”, “Ničije dete”, “Spomenik Majklu Dzeksonu”, “Mamula”, “Kad ljubav zakasni”, “Travelator”, “Varvari” i “Isceljenje”.

 

Kada su u pitanju inostrani filmovi očekuje nas fenomenalan izbor u rasponu od trenutno najvećeg svetskog hita “Pobesneli Maks: Autoput besa” (u 3D tehnologiji!) i najgledanijeg horora “Poltergajst” (takođe 3D), preko urnebesne španske komedije  “Zbog tebe promeniću prezime”, kontroverznog hita “50 nijansi sive”, filma “Divlje priče”, koji je dobio nagradu publike na poslednjem FEST-u, pa sve do “Sunčanice” Nikite Mihalkova, koji će zatvoriti festival 14. juna.

 

Posebno ističemo dokumentarce: “Kosma” - izvrsno ostvarenje Sonje Blagojević o radijskoj mreži koja je jedina veza između izolovanih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, “So zemlje” -  dokumentarni film Vima Vendersa, koji je po glasovima publike pobedio na poslednjem festivalu Slobodna zona i “Katedrale kulture 3D”, omnibus dokumentarac o šest značajnih dela svetske arhitekture, koji su režirali su Robert Redford, Mihael Glavoger, Karim Ajnuz, Vim Venders, Margaret Olin i Majkl Madsen.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..